Home / Nieuws / Algemeen / De Illya: het andere geluid
Nieuws

De Illya: het andere geluid

De Illya: het andere geluid

01 oktober 2013 - Bijna 100 vrouwen en een handjevol mannen vierden met een minicongres bij Twynstra Gudde deze week de geboorte van De Illya. Dit speciale themanummer van Management en Consulting is gemaakt door twaalf vakvrouwen die vinden dat het tijd is om het andere geluid te laten horen.

De Illya: het andere geluidDoor Klazinus Lagerwerf

Waarom een speciaal vrouwennummer, zo vroeg de gastredactie zich hardop af? Er zijn toch genoeg succesvolle vrouwelijke consultants en het is anno 2013 toch niet meer nodig om vrouwen speciale aandacht te geven? Of is een veranderingsproces waar vrouwen bij betrokken zijn anders dan 'gewone' veranderingsprocessen? De reden was dat de initiatiefnemers vonden dat mannen wel het podium opklimmen en zich profileren, maar dat vrouwen zich nog wel eens in een hoek laten zetten. Geldingsdrang, ego’s en mannen die zich graag horen praten: daar moest maar eens verandering in komen.

Het resultaat is een speciaal nummer van M&C en een heuse lijst met podiumtijgers. Dit is een groeiende lijst van nu al bijna honderdvijftig vrouwen die graag hun verhaal vertellen op een podium. Dat het werkt bewijst de agenda van Yvonne Burger, zei ze in de inleidende discussie: ze zit voor de rest van het jaar vol met lezingen en spreekbeurten. Wie ook podiumtijger wil worden (women only) kan zich aanmelden op 'Mijn M&C'.