• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / De ‘klik’ helpt de inclusie vaak om zeep
Nieuws

De ‘klik’ helpt de inclusie vaak om zeep

De ‘klik’ helpt de inclusie vaak om zeep

25 oktober 2019 - Veel organisaties zien het nog steeds als essentieel: het klik-gesprek aan het einde van een sollicitatieprocedure, schrijft Grethe van Geffen. Want: als het niet klikt met een kandidaat, gaat het niet werken. Toch?

De ‘klik’ helpt de inclusie vaak om zeep

Meestal is dat waar. En vanuit inclusie gezien zit daar nu juist het risico. Steeds vaker zetten organisaties allerlei stappen om een grotere diversiteit aan kandidaten binnen te halen. Het begint bij de wijze van communiceren naar buiten toe en loopt door in de samenstelling van selectiecommissies en de vraagstelling tijdens gesprekken. En dan, helemaal aan het einde, is daar het klikgesprek.

Inclusie-inspanningen

Het klikgesprek is het moment waarop menigeen die ‘anders’ is dan gemiddeld, te horen krijgt dat de objectieve kwalificaties goed of misschien zelfs uitstekend zijn, maar dat het domweg niet ‘klikt’. Aan niet-klikken kun je weinig doen. Je kunt er zelfs geen bezwaar tegen aantekenen. Je loopt de (zoveelste) baan mis omdat je ‘niet goed overkomt’, omdat men het ‘niet voor zich ziet’ of gewoon omdat je tegenkandidaat meer humor had en een betere aansluiting met het team. De inclusie-inspanningen van het hele sollicitatietraject gaan zo in de laatste ronde overboord.

Vaker klikken

Maar als het waar is dat het niet gaat werken zonder klik, wat dan? Dan zullen mensen moeten leren hun klikgevoel te verruimen, en waardering op te brengen voor meer divers gedrag en denkwijzen. Want net zo waar als het is dat een klik belangrijk is, is het waar dat sommige mensen prima in staat zijn met veel anderen te klikken en bepaalde mensen slechts met weinig anderen. Als je wilt, kun je best leren om je thuis te voelen bij een groot aantal typen collega’s! Niet alleen biedt de organisatie daardoor gelijke kansen voor een diversiteit aan gekwalificeerde kandidaten – ook is de kans groter dat je echt de beste kandidaat binnenhaalt.

Meer weten? Lees het boek Voorbij het Verschil – Het belang van inclusief leiderschap van Grethe van Geffen. Bestel nu in de webshop van Mediawerf.