Home / Nieuws / Algemeen / De nieuwkomers in de M&C Top-50
Nieuws

De nieuwkomers in de M&C Top-50

De nieuwkomers in de M&C Top-50

01 december 2017 - In aanloop naar de publicatie van de jaarlijkse omzetranglijst van Management & Consulting, licht de redactie wekelijks enkele opvallende trends, verschuivingen en bijzondere verhalen uit de lijst. Deze week: de nieuwkomers die lijst bestormen.

De nieuwkomers in de M&C Top-50

In totaal zijn er vier nieuwe advieskantoren in geslaagd om in 2016 een plekje te verwerven in de ranglijst. Het hoogst genoteerd staat PA Consulting op de veertigste plek. Het internationale bureau is een snelle groeier, getuige de 23 procent omzetgroei. Het bureau richt zich op de maakindustrie, publieke sector en financiële dienstverlening.

Frisse Blikken groeit het hardst

Onder aan de ranglijst troepen de drie andere nieuwkomers samen. Op een 47e positie staat Frisse Blikken. Het is met 60 procent omzetgroei bij advies de grootste groeier in de lijst. De groeiambities blijken ook uit het werknemersbestand dat met dertien consultants toenam. Direct onder Frisse Blikken staat Seeder de Boer. Het bedrijf kende een stabiel 2016 met een gelijkblijvende omzet. Toch was die stabiliteit genoeg om een plek te verwerven in de Top-50. De omzet uit de adviestak was wel 4 procent lager.

Rentree Hobéon en Seeder de Boer

De laatste nieuwkomer, op plek 49,  is het op advies aan onderwijsinstellingen gerichte Hobéon. Het kantoor groeide stevig met 14 procent meer omzet. De adviseurs van Hobéon deden het nog iets beter en realiseerden 17 procent omzetgroei. Niet alle kantoren zijn volslagen nieuw in de Top-50. Hobéon en Seeder de Boer verdwenen in 2015 uit de ranglijst om dit jaar weer terug te keren.

 

Benieuwd naar de volledige ranglijst, alle actuele cijfers en de achtergronden? De nieuwste editie van Management & Consulting, met daarin de ranglijst, is medio december verkrijgbaar.