Home / Nieuws / Algemeen / Definitief: Ex-KPMG’ers Curaçao naar EY
Nieuws

Definitief: Ex-KPMG’ers Curaçao naar EY

Definitief: Ex-KPMG’ers Curaçao naar EY

29 januari 2019 - Zo’n 50 consultants en medewerkers van KPMG op Curaçao gaan toch verder binnen EY. De geruchten speelden al langer, maar sinds 1 januari waren de ex-KPMG’ers actief onder de naam KDC Interim. De kogel is nu toch door de kerk, op 1 maart 2019 is de samenvoeging een feit.

Definitief: Ex-KPMG’ers Curaçao naar EY

Eind vorig jaar meldde het Antilliaans Dagblad al dat het grootste gedeelte van KPMG Dutch Caribbean op zou gaan in EY. Dit bericht werd echter niet bevestigd, enkele weken later volgde het bericht over KDC Interim. De samenvoeging is nu toch een feit, de nieuwe combinatie omvat naast KDC Interim ook de EY-kantoren op Aruba en Curaçao. Hierdoor gaat EY Dutch Caribbean ongeveer 130 medewerkers tellen.

Schikking

Belangrijke voorwaarde voor EY was een schikking die KDC Interim heeft getroffen met het Curaçaose Openbaar Ministerie. De schikking draaide om een witwaszaak van een zakenfamilie op het eiland. Het OM oordeelde dat er door KPMG Dutch Caribbean ‘slordig is omgegaan met de meldingsplicht’, aldus het dagblad. Het kantoor betaalt een boete van onbekende hoogte.

Namen verdwijnen

Directeur van EY op Curaçao, Bryan Irausquin, toont zich tegenover de krant tevreden met het binnenhalen van de KPMG’ers: “De mensen van KDC Interim zullen met open armen worden verwelkomd.” Met de samenvoeging verdwijnt de naam KPMG definitief uit de Nederlandse Caraïben, eerder ging PwC al op in Grant Thornton. Van de Big Four blijven alleen EY en Deloitte over, ook BDO is nog actief op de eilanden.