• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Deloitte doorbreekt omzetgrens van 1 miljard, Consulting kartrekker
Nieuws

Deloitte doorbreekt omzetgrens van 1 miljard, Consulting kartrekker

Deloitte doorbreekt omzetgrens van 1 miljard, Consulting kartrekker

23 september 2020 - De consultants van Deloitte beleefden een zonnig boekjaar, zo blijkt uit de jaarcijfers van het firma. De omzet steeg dubbelcijferig en lijkt nog weinig last te hebben van de coronacrisis. Bedrijfsbreed zwakte de groei wel wat af.

Deloitte doorbreekt omzetgrens van 1 miljard, Consulting kartrekkerDoor Niels Vlot

De omzet van Deloitte bedroeg in het gebroken boekjaar 2019-2020 ruim 1 miljard euro, een unicum. Drijvende kracht achter deze groei van bijna 5 procent zijn de consultants die zelf een omzetgroei van 14,8 procent noteerden. De opbrengsten bedroegen 305 miljoen euro, daarmee is Deloitte Consulting qua omzet het grootste onderdeel. Ook het aantal consultants nam weer toe. In totaal kwamen er 172 adviseurs bij, het aantal partners nam daarentegen iets af.

Afvlakking groei

Bij de andere onderdelen van Deloitte is een duidelijke afvlakking van de groei waar te nemen. Zo groeide de omzet bij Audit licht en zakte de groei bij het onderdeel Financial Advisory in. De omzet van Audit bedroeg vorig boekjaar nog 228 miljoen euro, in 2020 is dat 229 miljoen euro. Financial Advisory groeide de afgelopen jaren sterk met dubbele groeicijfers. In 2020 groeide het onderdeel minder hard met 4,7 procent. De omzet bedraagt 91 miljoen euro. Bij Tax nam de omzet af van 212 naar 211 miljoen euro.

  

Minder opdrachten door coronacrisis

Technologie blijft een van de belangrijkste redenen achter de sterke groei van Deloitte Consulting, schrijft de firma in het jaarverslag. Zo gaan technologieën die het mogelijk maken om te werken in de cloud, steeds belangrijker worden. Toch ontsnapt ook  Deloitte Consulting niet aan de impact van de coronacrisis. Zowel het onderdeel zelf als klanten hebben er last van. Vooral in het laatste kwartaal van 2019-2020 is de impact van de coronacrisis in alle geledingen van het bedrijf voelbaar. Het bedrijf merkt dat ook in het afnemende aantal opdrachten dat nog in de pijplijn zit. De verwachtingen voor het komende boekjaar zijn dan ook onzeker.