• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Design Thinking Boek van het Jaar bij Ooa
Nieuws

Design Thinking Boek van het Jaar bij Ooa

Design Thinking Boek van het Jaar bij Ooa

12 juni 2019 - Het boek Design Thinking van Guido Stompff is uitgeroepen tot Ooa Boek van het Jaar 2019. Dat gebeurde dinsdag tijden het jaarlijkse Boek&Festival van de beroepsorganisatie.

Design Thinking Boek van het Jaar bij Ooa

Eerder bracht de Ooa al een tiental nominaties naar buiten, waaronder het boek Muurtje Factuurtje van Jan van de Poll - volgens de jury ‘een prikkelend boek’. De jury koos uiteindelijk voor het boek van Stompff en had lof voor de manier waarop het boek is geschreven. “Dit boek is geschreven vanuit het paradigma dat adviseren intelligent knutselwerk is en dat je vooral al doende ontdekt wat werkt. Wie dit paradigma serieus wil nemen is bij Guido Stompff goed af: hij heeft er echt verstand van en heeft zijn kennis op een knappe manier ontsloten in een mooi vormgegeven do-it-your-self-boek.”

Breder publiek

Stompff was vanzelfsprekend blij met de prijs, maar ook verrast. “Ik heb dit boek namelijk niet voor jullie geschreven, maar voor een veel breder publiek, waaronder mijn studenten. En dat uitgerekend organisatieadviseurs – die ik heel hoog heb zitten – dit boek hebben gekozen tot het beste boek van 2019, is voor mij echt een kers op de taart.”

Boek&Festival

Design Thinking kwam, net als de andere genomineerden, in 2018 op de markt. Een zeskoppige jury beoordeelde de genomineerde boeken op criteria ‘geeft te denken, maatschappelijk relevant, oorspronkelijk, toepasbaar en toegankelijk’. Het Boek&Festival van de Ooa werd dit jaar georganiseerd in Vianen. Uitgevers waren aanwezig, ook konden aanwezigen aanschuiven bij workshops en speedsigning sessies met de auteurs.

Foto: Ooa