• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Doe mee met het campusgesprek over ‘het Schone’ in organisaties
Nieuws

Doe mee met het campusgesprek over ‘het Schone’ in organisaties

Doe mee met het campusgesprek over ‘het Schone’ in organisaties

02 oktober 2020 - In de reeks campusgesprekken het Ware en het Goede, zijn we nu aangekomen bij het Schone. Op 22 oktober gaan we online in gesprek over het Schone in organisaties.

Doe mee met het campusgesprek over ‘het Schone’ in organisaties

Het vakblad M&C Quarterly maakte een trilogie over ‘het Ware’, ‘het Goede’ en ‘het Schone’ in organisaties. De klassieke ideeënleer van Plato, toegepast op hedendaagse organisaties. Aankomend campusgesprek gaat over ‘het Schone’. Een aantal vragen die zich aandient bij dit thema: Wat is de betekenis van esthetiek in hedendaagse organisaties? Wanneer is een organisatie mooi? Hoe ontwerp je een mooie organisatie? Vinden we het schone alleen in de wenselijke wereld (abstracte concepten) of ook in de werkelijke wereld (alledaagse praktijk)? Richten wij ons in organisaties wel voldoende op ‘het Schone’ of hebben we vooral aandacht voor het lelijke (de knelpunten)? Wat doet de ervaring van schoonheid (of lelijkheid) met medewerkers?

Op 22 oktober van 16:00-17.30 vindt onder leiding van Harry Starren en Guus Brackel een online dialoog plaats over het Schone waarin genoemde vragen aan de orde komen. Aanmelden kan hier. U ontvangt daarna een link voor de online meeting.