• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Ecorys: groei gaat in 2019 onverminderd door
Nieuws

Ecorys: groei gaat in 2019 onverminderd door

Ecorys: groei gaat in 2019 onverminderd door

23 oktober 2020 - Adviesbureau Ecorys kijkt met tevredenheid terug op 2019. Volgens het jaarverslag van de firma groeide het bedrijf met ruim 10 procent, zowel de Engelse als de Nederlandse activiteiten groeiden behoorlijk.

Ecorys: groei gaat in 2019 onverminderd doorDoor Niels Vlot

Ecorys noteerde over geheel 2019 een totale omzet van 97 miljoen euro. De resultaten uit zowel het Verenigd Koninkrijk en Nederland bedroegen beiden zo’n 42 miljoen euro. De bruto-winstmarge steeg met 1 procent tot 48 procent. Het resultaat na belastingen daalde licht van 1,5 naar 1,4 miljoen euro. De afgelopen twee jaar investeerde Ecorys fors in nieuw personeel. In 2019 kwamen er 61 nieuwe medewerkers bij. Het jaar daarvoor groeide men zelfs met ruim 80 medewerkers.

Geen last van Brexit

Vooral over de resultaten behaald in het Verenigd Koninkrijk was Ecorys tevreden. Vooraf vreesde men dat Brexit-perikelen roet in het eten konden gooien. Maar met 6 procent meer omzet slaat het Engelse onderdeel zich goed door de onzekerheid heen. Ook het Nederlandse onderdeel deed het goed met 11 procent groei en herstructureerde twee slecht presterende, niet nader genoemde onderdelen. Ook activiteiten op de brede Europese markten rendeerden, ondanks het afslanken van het Turkse kantoor.

Gevuld orderboek

De huidige coronacrisis zorgt ook bij Ecorys voor nieuwe onzekerheid. Hoewel het orderboek goed gevuld was aan het begin van 2020, verliepen de eerste coronamaanden wat stroef, zei algemeen directeur Marien van Riessen dit voorjaar in M&C Quarterly. “Het uitleveren van contracten is uitdagender en bepaalde onderzoeken die wij uitvoeren, zoals verkeersonderzoeken, zijn tijdelijk minder relevant. Ook het binnenhalen van nieuwe opdrachten verloopt moeizamer, omdat direct klantcontact onmogelijk is.”

Veranderende behoefte

Naast deze onmiddellijke gevolgen van de coronacrisis, signaleert het bedrijf in het jaarverslag ook veranderende behoeftes bij klanten. “Bijvoorbeeld verbetering van gezondheidszorgsystemen, verplaatsing van leveringsketens en regionale economie. We bereiden onze organisatie voor om aan die behoeften te voldoen.” Ecorys deelt in het jaarverslag geen verwachtingen voor 2020.