Home / Nieuws / Algemeen / Een mooie consultingcarrière: tips
Nieuws

Een mooie consultingcarrière: tips

Een mooie consultingcarrière: tips

15 maart 2012 - Hoe stel je als pas gestarte management- consultant je carrière veilig? Checklist met een paar gezondverstandtips van mensen uit de consultingpraktijk.

Door


Lever goed werk en lever het op tijd. Als je geen resultaat boekt, heeft je bureau niets aan je. Als je manager er niet blindelings op kan vertrouwen dat je je deadlines haalt, heeft hij niets aan je. Wat je opdracht ook is, lever goed en detailgericht werk.

Maak het leven van je manager makkelijker. Goed werk leveren en deadlines halen is het minimum. Neem daarnaast meer verantwoordelijkheden op je, help anderen in je team, neem wat werklast van hun bordje.

Zorg ervoor dat partners blij met je zijn. Word vriendjes met een paar partners. Trakteer iemand op een diner, vraag ze om advies, praat met ze over hun favoriete sport… wat dan ook. Zorg ervoor dat ze je leren kennen en dat ze denken dat je slim bent.

Zorg ervoor dat cliënten blij met je zijn. Je bent gek als je je hele leven consultant wilt blijven ;-). Wordt vriendjes met de executives van de cliënten die je leuk vindt: zij zijn degenen die je over een paar jaar een mooie baan gaan aanbieden.

Maak jezelf op de juiste momenten zichtbaar. Is des te belangrijker als je bij een grotere bureau werkt. Overdrijf het niet: mensen gaan dan alleen maar denken dat je met je promotie bezig bent.

Ontwikkel anderen. Vraag collega’s en mensen onder jouw functieniveau om hulp. Op die manier help je deze mensen om te groeien. En verkrijg je hun input (bijvoorbeeld info over een mooi aankomend project voordat dat oficieel is) en steun (bijvoorbeeld bij promoties).  

Ontwikkel jezelf. Vraag om feedback en doe er wat mee. Laat zien dat je toegewijd bent aan je baan, je manager, je bedrijf en jezelf.

Wees geen eikel. Als je al deze bovenstaande dingen doet op een eikelige manier – mensen piepelen, onaangenaam geslijm enzovoort – gaat het niet gebeuren. Wees slim en beminnelijk.

 

Bron: hierrr.