• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Eerste HMR Jaarlezing over Dialogisch Leiderschap op 12 november
Nieuws

Eerste HMR Jaarlezing over Dialogisch Leiderschap op 12 november

Eerste HMR Jaarlezing over Dialogisch Leiderschap op 12 november

20 september 2019 - Iedereen die zijn werk serieus neemt zal moeten samenwerken. Het zoeken naar de dialoog is daarom een bron voor beter leiderschap. Dat is de kern van de eerste HMR Jaarlezing op dinsdag 12 november, uitgesproken door Rens van Loon.

Eerste HMR Jaarlezing over Dialogisch Leiderschap op 12 november

Van Loon is hoogleraar Dialogical Leadership aan de Universiteit van Tilburg. Hij gaat in zijn key note in op de complexiteit van vraagstukken, de grote dynamiek en toenemende tijdsdruk in het werk van medewerkers en leidinggevenden. Die complexiteit vraagt om ander leiderschap dan we gewend zijn. Die complexiteit vraagt om dialogisch leiderschap. Waar luisteren belangrijker is dan spreken, en het ‘wij’ belangrijker is dan het ‘ik’. Volgens Rens van Loon is goed leiderschap zonder dialoog niet mogelijk. Dat dialoog onlosmakelijk hoort bij je gedragsrepertoire. En dat leiderschap en volgerschap elkaar onderling beïnvloedende relaties zijn.

Voor en na de jaarlezing vinden er dialoogrondes plaats om met elkaar verdieping te zoeken in dialogisch leiderschap. Na een plenaire dialoogronde als slot staat er een licht buffet klaar.

Aanmelden en kosten

Op www.dialoogpleinnederland.nl/dialoog-als-bron-voor-beter-leiderschap kunt u zich aanmelden. We zien er naar uit u te begroeten op dinsdag 12 november.

Abonnees op HMR betalen € 50 excl. BTW. Niet abonnees betalen € 75 excl. BTW. Inclusief buffet, koffie en thee. Het nieuwe boek van Rens van Loon Dialogisch Leiderschap is verkrijgbaar à € 24,95. U kunt ook een groepstafel reserveren. Een groepstafel telt 7 personen en kost € 500 excl. BTW. Locatie: Campus Landgoed Zonheuvel in Doorn.

 

www.dialoogpleinnederland.nl