• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Eva van Duin wint NOBCO Thesisprijs
Nieuws

Eva van Duin wint NOBCO Thesisprijs

Eva van Duin wint NOBCO Thesisprijs

05 december 2019 - Eva van Duin is de winnaar van de NOBCO Thesisprijs Coaching 2019. Ze schreef haar winnende thesis over de rol van werkalliantie en vervulling van psychologische basisbehoeften binnen de effectiviteit van coaching.

Eva van Duin wint NOBCO Thesisprijs

De thesis van Van Duin oogstte veel  waardering. In de beoordeling noemde de jury Van Duin de terechte winnaar, omdat in haar scriptie wetenschap en praktijk echt samenkomen. Zij waardeerde het gebruik van veel nieuwe instrumenten, de leesbaarheid en het educatieve gehalte, aldus de jury, die bestond uit Kilian Wawoe, Anje-Marijcke van Boxtel, Sanne Peeters en Charlotte van den Wall Bake.

Wetenschappelijk onderzoek stimuleren

Van Duin wint, als laureaat van de NOBCO Thesisprijs Coaching, een geldbedrag van duizend euro. Nummer twee, Ruud van Dun, ontving een cheque van 250 euro. De twee andere genomineerden, Maaike Taconis en Pim Lambrechts, wonnen ieder 125 euro. De NOBCO Thesisprijs is  in 2010 door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches in het leven geroepen om wetenschappelijk onderzoek naar de toegevoegde waarde van coaching te stimuleren. De wedstrijd wordt tweejaarlijks georganiseerd.