• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / EY: impact coronacrisis al zichtbaar in de cijfers
Nieuws

EY: impact coronacrisis al zichtbaar in de cijfers

EY: impact coronacrisis al zichtbaar in de cijfers

01 oktober 2020 - Accountants- en advieskantoor EY realiseerde een bescheiden groei in het gebroken boekjaar 2019-2020. Tot maart verliep het jaar conform de verwachtingen van het bedrijf, maar in maart begon de terugval als gevolg van de coronacrisis.

EY: impact coronacrisis al zichtbaar in de cijfersDoor Niels Vlot

De omzet bedraagt 859 miljoen euro, dat is 3 procent meer dan een jaar eerder. De groeisnelheid nam wel af. In de afgelopen jaren noteerde EY respectievelijk 6 en 5 procent groei, dit jaar slechts 3 procent. De dip van de coronacrisis is zichtbaar in alle geledingen van het bedrijf. De diverse service lines van EY groeien met slechts enkele procenten, of boetten aan omzet in. Het bedrijfsresultaat nam af met 4 miljoen euro tot 148 miljoen euro. Ook de winst daalde van 149 miljoen euro naar 143 miljoen euro.

Kleine toename of krimp

EY Advisory zette 152 miljoen euro om in 2019-2020. Het onderdeel groeit met 3 procent, dat in lijn is met de groei van het hele kantoor. Naast Advisory groeide ook het onderdeel Tax met drie procent. Het onderdeel Assurance groeide met 1 procent en Strategy & Transactions kromp met 1 procent. Het aantal medewerkers nam toe met 222 personen, er waren 255 partners verbonden aan de firma.

  

Groei Advisory valt terug

Opvallend omdat in de voorgaande jaren vooral het laatste onderdeel stevig groeide, met jaarlijks een dubbelcijferige toename van de omzet. Ook EY Advisory groeide in de afgelopen jaren flink, zeker na de overname van adviesbureau VODW. Maar de groei vertraagt nu, iets waarvan de coronacrisis de grootste boosdoener lijkt. De onzekerheden voor het komende boekjaar zijn groot, concrete verwachtingen schetst EY dan ook niet in het jaarverslag.