Home / Nieuws / Algemeen / EY slaat slag op overnamemarkt, lijft VODW in
Nieuws

EY slaat slag op overnamemarkt, lijft VODW in

EY slaat slag op overnamemarkt, lijft VODW in

16 juli 2018 - Een grote overname in de Nederlandse adviesbranche. Accountants- en adviesreus EY neemt consultantsbureau VODW. Door de overname versterkt EY haar positie op het gebied van digitale transformatie, data science en strategie en innovatie.

EY slaat slag op overnamemarkt, lijft VODW in

De ruim honderd consultants van VODW maken de overstap naar EY, maar blijven actief onder de naam EY VODW. Beide bedrijven melden de stap in een persbericht. “Samen met ons gaat VODW de wereld veroveren”, zegt adviesdirecteur van EY, Barend van Doorn. “De consultants van VODW behoren tot de top van de markt en zijn erkende specialisten op het gebied van klantgerichte innovatie en digitale transformatie. De overname van VODW is een verrijking voor EY en een logische volgende stap binnen de strategie van EY om in Nederland marktleider te worden op het gebied van digitale transformatie. Samengaan met deze marktleider onderstreept de continue focus van EY op innovatie.”

Wereldwijd netwerk

De omzet van EY groeit door de overname met 70 miljoen euro en ook het totale aantal adviseurs groeit door naar 400. De VODW-adviseurs blijven voorlopig aan de slag vanuit het pand in Leusden. Ook het huidige management, Beate van Dongen Crombags, Marcel van Brenk, Maton Sonnemans en Patrick Ruijs blijft aan VODW verbonden. Het team wordt echter ook partner bij EY. Ruijs is optimistisch over de kansen die de combinatie EY-VODW biedt. “Deze stap gaat ons helpen om de BV Nederland nog klantgerichter en innovatiever te maken.  Wat we nu goed doen in een paar landen kunnen we straks wereldwijd aanbieden aan onze klanten. EY omarmt onze snelle, creatieve en ondernemende cultuur en deze gaan we delen met onze nieuwe collega’s.”