• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Florerend Roland Berger: hoogste jaaromzet sinds 2007
Nieuws

Florerend Roland Berger: hoogste jaaromzet sinds 2007

Florerend Roland Berger: hoogste jaaromzet sinds 2007

04 juni 2019 - Voor het achtste jaar op rij noteert adviesbureau Roland Berger een stevig groeicijfer. De omzet van het Amsterdamse kantoor steeg met ruim 18 procent, het hoogste percentage sinds 2012, blijkt uit de onlangs gedeponeerde jaarcijfers.

Florerend Roland Berger: hoogste jaaromzet sinds 2007Door Niels Vlot

De van oorsprong Duitse firma doet het goed op de Nederlandse markt. De omzet steeg in 2018 tot 38,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg 5,3 miljoen euro, ruim twee miljoen euro meer dan in het jaar voordien. Ook het resultaat na belastingen steeg van 2,4 tot 3,9 miljoen euro. Het personeelsbestand van Roland Berger dijde ook uit met drie personen tot 96 werknemers. Mede door de toename van het aantal medewerkers namen ook de uitgaven toe. Het bureau maakte in 2018 ruim 4 miljoen euro meer aan kosten, de helft daarvan zijn personeelsuitgaven.

Grafiek: Roland Berger realiseert opnieuw klinkende cijfers

Roland Berger boert al jaren goed

2018 is voor de florerende adviesfirma opnieuw een boerenjaar, met een forse omzetstijging en de hoogste winst sinds het begin van onze analyses in 2007. Roland Berger doet het daarmee al jaren uitstekend, in de jaarlijkse omzetranglijst van M&C zou het bureau met deze resultaten dan ook stijgen met één positie naar plek negentien. Verwachtingen voor 2019 maakt het bedrijf niet bekend in het jaarverslag.