Home / Nieuws / Algemeen / Geïnteresseerd in serious play?
Nieuws

Geïnteresseerd in serious play?

Geïnteresseerd in serious play?

08 november 2018 - Tijdens de kennisontwikkeldag van het Platform Advieskwaliteit kun je deelnemen aan diverse workshops. Bijvoorbeeld over serious play of hoe je omgaat met adviestrajecten waarbij de opdrachtgever een deel van het probleem is.

Geïnteresseerd in serious play?

Het enthousiasme over het gebruik van serious play in opdrachten neemt toe. Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Hoe pak je het aan? In welke situaties is serious play te gebruiken en in welke vooral niet? Wat is het werkzame ‘mechaniek’ van een dergelijke interventie? Tijdens de kennisontwikkeldag op 29 november a.s. gaan we met een casus aan de slag. Ook gaan we een serious play-interventie spelen om te kunnen analyseren wat bijdraagt aan de effectiviteit van dit type interventie.

Opdrachtgever deel van het probleem

Je kunt je ook verdiepen in adviestrajecten waarbij de opdrachtgever deel van het probleem is. Hoe ga je om met te dominante of te afzijdige opdrachtgevers? Hoe benaderbaar is de opdrachtgever en hoe maak je het bespreekbaar?  Welke positie neem je in, waar ligt de open handelingsruimte? Intervenieer je direct of indirect? Richt je je daarbij op het collectief of op de opdrachtgever? Is er een veilige coalitie te vormen? Welke ethische principes hanteer je hierbij?  Hoe baken je je rol duidelijk af, zonder je invloed te veel te beperken? Deze vraagstukken komt menig adviseur tegen. Tijdens de kennisontwikkeldag op 29 november a.s. gaan we met de vraagstukken aan de slag en bouwen voort op de inzichten uit eerdere workshops over dit thema.

Ervaringskennis

Met elkaar aan de slag en onderling inzichten uitwisselen is vooral leuk en leerzaam. Door op een gestructureerde manier de ervaringskennis van adviseurs in workshopvorm te expliciteren, ontstaat een nieuwe kennisbron: handelingsprincipes die je behulpzaam kunnen zijn in opdrachten. De handelingsprincipes zijn geen voorschrift maar geven je een set vragen ter overweging. Ook geven ze voorbeelden van interventies die mogelijk in jouw situatie werkzaam zijn.

Doe mee

Wil je met collega-adviseurs door middel van een kennisontwikkelworkshop jouw inzichten over serious play verdiepen? Meld je dan aan voor de kennisontwikkeldag op donderdag 29 november vanaf 13.30 uur in Maarssen, die het Platform Advieskwaliteit in samenwerking met de Ooa organiseert.

Heb je meer interesse in het onderwerp ‘zelforganisatie’? Of wil je zelf een onderwerp inbrengen? Ook dan kan je je voor een workshop op 29 november aanmelden. Voor de PE-punten spaarders onder ons: een kennisontwikkelworkshop levert 3 blauwe PE-punten op.

Graag tot 29 november in Maarssen.

Platform Advieskwaliteit