Home / Nieuws / Algemeen / Gemiddelde interim-manager is 8 procent duurder geworden
Nieuws

Gemiddelde interim-manager is 8 procent duurder geworden

Gemiddelde interim-manager is 8 procent duurder geworden

11 juni 2018 - De gemiddelde uurtarieven van interim-managers zitten in de lift. Afgelopen jaar steeg het gemiddelde uurtarief van interim-professionals met 8 procent naar 122 euro. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Schaekel & Partners.

Gemiddelde interim-manager is 8 procent duurder gewordenDoor Wilbert Geijtenbeek

De tariefstijging is een teken van de aantrekkende markt voor interim-managers. Zowel in de sectoren zorg als in utilities, telecom en openbaar vervoer, en in industrie, diensten en retail stegen de gemiddelde tarieven. De grootste stijging van het uurtarief werd gemeten in de financiële dienstverlening, waar het gemiddelde uurtarief van interim-managers staat op 147 euro.

 

Overheidsvraag groeit, tarief blijft gelijk

Interimmers in de publieke sector brachten gemiddeld bedragen van dezelfde hoogte in rekening als een jaar eerder – op 108 euro. Toch gaat het goed met de vraag naar interim-managers in de publieke sector. Onlangs maakte de Rijksoverheid bekend dat de uitgaven aan interimmers bij de ministeries afgelopen jaar is gestegen.

Tachtig procent in opdracht

Volgens het onderzoek van Schaekel & Partners is vier op de vijf interim-managers op dit moment in opdracht. Bijna twee op de drie (62 procent) verwacht dat de markt nog verder zal aantrekken.

Voor de jaarlijkse Interim Index van het Utrechtse interimbureau Schaekel & Partners zijn 475 interim-managementprofessionals geïnterviewd. Het complete onderzoek is hier te lezen.