Home / Nieuws / Algemeen / GITP: minder omzet, bedrijf incasseert licht verlies
Nieuws

GITP: minder omzet, bedrijf incasseert licht verlies

GITP: minder omzet, bedrijf incasseert licht verlies

02 november 2018 - Opleidings- en adviesbureau GITP slaagt er voorlopig niet in om de dalende omzet een halt toe te roepen. Voor het vierde jaar op rij draait de firma minder omzet en daarmee vorig jaar ook een licht verlies.

GITP: minder omzet, bedrijf incasseert licht verliesDoor Niels Vlot

In het onlangs gedeponeerde jaarverslag van 2017 noteert het kantoor een omzetdaling van 5,7 procent, waardoor de omzet uitkomt op zo’n 27,8 miljoen euro. In 2016 zette GITP nog 29,5 miljoen euro om. Het bedrijf was weliswaar minder geld kwijt aan het personeel, toch dook het bedrijfsresultaat de rode cijfers in met 0,9 miljoen euro. Het resultaat na belastingen kwam uit op een verlies van een half miljoen euro. Het personeelsbestand van GITP omvatte 203 werknemers in 2017, twee meer dan in 2016.

 

 

 

Verbetering blijft voorlopig uit

Toenmalig directeur Hans van der Molen was in 2013 hoopvol gestemd over de toekomst. “Nu zijn we met 300 werknemers verlieslatend. Over vijf jaar zijn wij met 300 werknemers winstgevend.” Toch bleef verbetering uit, want GITP heeft het al langer moeilijk. In 2013 bedroeg de omzet nog 32,7 miljoen euro, maar de jaren die daarop volgden daalden de inkomsten. Verwachtingen voor 2018 maakte GITP niet bekend in het jaarverslag.