• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / GITP slaat de weg omhoog weer in
Nieuws

GITP slaat de weg omhoog weer in

GITP slaat de weg omhoog weer in

11 juli 2019 - Training- en organisatieontwikkelingsbureau GITP heeft voor het eerst in zes jaar weer een toename van de omzet genoteerd, blijkt uit het jaarverslag. Het bedrijf kromp de afgelopen jaren flink in, wat te merken was in de omzetcijfers.

GITP slaat de weg omhoog weer inDoor Niels Vlot

De opbrengsten van GITP namen in 2018 met zeven procent toe tot 30 miljoen euro. Een stijging van twee miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op vijf ton, waar in 2017 nog bijna een miljoen verlies werd geschreven. Er was toen ook een verlies in het resultaat na belastingen van een half miljoen, nu bedraagt de winst 1,1 miljoen euro. Ook de personeelskosten namen iets af tot 16,5 miljoen euro. Oorzaak is het vertrek van vier medewerkers, waardoor het kantoor nu 199 consultants telt.

 

 

Het bedrijf moest de afgelopen jaren flink snijden in diverse bedrijfsonderdelen. In 2007 draaide het bureau nog 50 miljoen euro omzet. Dat kalfde in de jaren daarna snel af tot het dieptepunt van 28 miljoen euro in 2017. In 2015 verkocht GITP ook al het Belgische zusterbedrijf. Ook qua personeelsbezetting deed GITP een stap terug. Telde het bureau in 2008 nog driehonderd medewerkers, anno 2018 zakt het kantoor onder de tweehonderd consultants. Dat was in 2013 niet de bedoeling. De verwachting was toen om binnen vijf jaar winstgevend te zijn met hetzelfde aantal medewerkers. Een voorspelling die wat financiële resultaten betreft lijkt uit te komen. Verwachtingen voor 2019 doet het bedrijf niet in het jaarverslag.