• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Goed netwerk is absolute pré voor interim-managementbureaus
Nieuws

Goed netwerk is absolute pré voor interim-managementbureaus

Goed netwerk is absolute pré voor interim-managementbureaus

06 februari 2020 - De meerwaarde van interim-managementbureaus zit in het netwerk dat ze hebben. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek van de Raad voor Interim Management (RIM). Ook worden interim-managers vooral ingezet voor veranderkundige opdrachten en minder voor specifiek inhoudelijke expertise.

Goed netwerk is absolute pré voor interim-managementbureaus

Een kwalitatief goed netwerk wordt gewaardeerd door opdrachtgevers. Maar ook in de toekomst zal het netwerk van interim-managementbureaus een cruciale rol spelen. “Een opdrachtgever is eerder bereid de niet-voor-de-hand-liggende kandidaat te accepteren als dit op voordracht van een bureau gebeurt die deze kandidaat goed kent. Daarmee bewijzen we geen simpele CV-schuivers te zijn”, zegt onderzoeker Gertjan van de Groep van de RIM.

Jonge interim-managers

Het onderzoek bestond uit een survey onder 80 opdrachtgevers van leden van de RIM. Een andere belangrijke trend is de stabilisatie van de inhuurbehoefte van interim-managers. Het overgrote deel van de respondenten verwacht een gelijkblijvende behoefte aan interim-management of zelfs een afname. Interim-managers worden vooral ingezet op projecten met een veranderkundige component, blijkt uit het onderzoek. Voor opdrachten met inhoudelijke expertise in minder animo. Desondanks ziet de helft van de respondenten een veranderende behoefte in de toekomst voor inhuur op specialistische functies op (senior) managementniveau. “Wij zien in onze niche markt een ander type interim-manager opkomen. Deze jongere interim-manager zien we ook meer een combinatie van flex en vast maken, of sneller wisselen tussen deze contractvormen” zegt Van de Groep.