Home / Nieuws / Algemeen / Groei Roland Berger gaat gestaag door
Nieuws

Groei Roland Berger gaat gestaag door

Groei Roland Berger gaat gestaag door

20 juli 2018 - Adviesbureau Roland Berger heeft opnieuw goede resultaten neergezet in 2017. Uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag blijkt dat de omzet ruim 5 procent is gestegen. Ook de winstgevendheid van het bedrijf nam toe.

Groei Roland Berger gaat gestaag doorDoor Niels Vlot

Sinds 2010 weet het kantoor jaarlijks de omzet te verhogen. In 2017 met 5,4 procent naar 32,5 miljoen euro. In 2016 bedroeg de winst nog 30,8 miljoen euro. De bedrijfslasten namen met ongeveer een miljoen euro toe, tot 29,3 miljoen. Met name de gestegen personeelskosten zijn hier debet aan. De stijging is echter significant minder dan vorig jaar, toen Roland Berger meer dan 4 miljoen euro aan kosten noteerde. Het resultaat na belastingen steeg met vier ton naar 2,4 miljoen euro.

Bloeitijd

Het bedrijf nam ook meer werknemers aan in 2017. Het personeelsbestand groeide van 84 naar 93 arbeidskrachten. Roland Berger kent op dit moment een bloeitijd. In 2007 bedroeg de omzet nog ongeveer 11 miljoen euro, tien jaar laten ruim dertig miljoen. Ook de winst is sinds 2013 nooit meer onder de 2 miljoen euro gedoken, met dit jaar 2,4 miljoen als hoogtepunt.

Vergelijking

Sinds 2002 bezit het van oorsprong Duitse adviesbureau een vestiging in Nederland. Aangezien branchegenoten McKinsey & Company en Bain & Company geen jaarcijfers publiceren, is een actuele vergelijking niet mogelijk. In de laatste M&C50, de omzetranglijst van adviesbureaus in Nederland, bivakkeerde Roland Berger op de twintigste stek, een plekje hoger dan Bain & Company. McKinsey bezet de zevende plaats. Een prognose voor 2018 maakte het bureau niet bekend in het jaarverslag.