Home / Nieuws / Algemeen / Groot personeelsverloop bij adviesbureaus
Nieuws

Groot personeelsverloop bij adviesbureaus

Groot personeelsverloop bij adviesbureaus

20 juni 2007 - Adviesbureaus raken elk jaar een groot deel van hun personeel kwijt. De salarisverhogingen en bonussen zijn te gering om adviseurs te binden. 

Door

 

Bij Britse adviesbureaus is het verloop momenteel 15 tot 20% per jaar. Adviesbureaus en recruitmentfirma’s verwachten dat deze situatie in 2007 en 2008 verder verslechtert. Dat blijkt uit het 2007 Retention Report: a key challenge for the management consultancy sector van Top-Consultant.com. Er is een enquête gehouden onder 140 consulting-recruiters en ruim 700 consultants. 

Tony Restell van Top-Consultant.com zegt hierover: “De meeste adviesbureaus halen werk binnen tegen tarieven die veel minder winstgevend zijn dan tijdens de laatste consulting-boom. Dat betekent dat ze hun personeel niet kunnen belonen met flinke salarisverhogingen en substantiële bonussen. Daardoor zien veel consultants een overstap naar een concurrent als de meest voor de hand liggende manier om meer te gaan verdienen. De meeste adviseurs blijven gewoon hun beroep uitoefenen: ze stappen alleen maar over naar een andere adviesfirma.”
 

Adviesbureaus in Londen hebben het meest last van hoge verloopcijfers, in de rest van het land is het verloop iets minder.
 

In Europa is het verloop iets minder: gemiddeld 10 tot 15%. Wat niet wegneemt dat sommige firma’s het afgelopen jaar een derde van zijn adviseurs zag vertrekken. 

In de VS is er een gemiddeld verloop van 15 tot 20%, met de aantekening dat dit cijfer bij veel firma’s een stuk hoger ligt (20 tot zelfs meer dan 35%).

Hele 2007 Retention Report downloaden: klik hier.