Home / Nieuws / Algemeen / Grotere vraag naar interim-professionals
Nieuws

Grotere vraag naar interim-professionals

Grotere vraag naar interim-professionals

12 oktober 2017 - De vraag naar interim-professionals is in Nederland groter dan het aanbod, blijkt uit cijfers van Planet Interim. Interimdirecteuren- en managers vormen een gewilde beroepsgroep, waaraan een tekort is ontstaan.

Grotere vraag naar interim-professionals

Meer dan de helft van alle interim-opdrachten betreft IT-opdrachten. Dit verschijnsel betreft niet alleen Nederland, maar is zichtbaar in de hele wereld. In de andere helft van de markt is er vooral vraag naar professionals in de financiële dienstverlening, bouw & techniek en in  directie- of managementfuncties. Ten opzichte van de totale vraag steeg de vraag in die laatste categorie van 15,84 procent, in de eerste helft van 2016, naar 16,33 procent in 2017.

 

Professionaltekort

Planet Interim analyseerde voor de index het aantal opdrachten en inschrijvingen dat bij hen binnenkwam. Het aantal inschrijvingen voor de categorie Directie & Management bedroeg de eerste twee kwartalen van 2017 ruim 2.200. Het aantal opdrachten lag een stukje hoger, op 2.425. Daarmee is er een tekort aan professionals, iets wat zich ook in de meeste andere sectoren voordoet.

 

Interim-professionals uit het segment Strategy & Consulting ontvangen bijna het hoogste gemiddelde uurtarief. Met zo’n 89 euro per uur, hoeven ze alleen interim-directeuren voor te laten gaan. Het uurtarief voor interim-professionals uit de categorie Consultancy Purchase bedraagt 73 euro.