• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Helpende handen in de coronacrisis
Nieuws

Helpende handen in de coronacrisis

Helpende handen in de coronacrisis

02 april 2020 - Adviesbureaus steken in de coronacrisis steeds vaker de helpende hand toe. Zo bieden cybersecuritybedrijven, waaronder diverse adviesbureaus, ziekenhuizen kosteloos dienstverlening aan. EY is op zijn beurt medeorganisator van een hackathon waar oplossingen worden gezocht voor de meest prangende problemen van de coronacrisis.

Helpende handen in de coronacrisis

Cybersecuritybedrijf Eye lanceerde het initiatief nadat het benaderd werd door een ziekenhuis met ict-problemen. Verschillende buitenlandse ziekenhuizen zijn al slachtoffer geworden van cyberaanvallen. Eye polste vervolgens andere IT-dienstverleners om samen op te trekken. Samen verenigden ze zich op de website wijhelpenziekenhuizen.nl, schrijft De Volkskrant. Op deze website wordt de hulp gecoördineerd. VKA, Accenture, Atos, Capgemini, Deloitte en KPMG zijn de adviesbureaus die 100 uur advies en technische dienstverlening beschikbaar hebben gesteld.

Hackathon

Dit weekend wordt er ook een hackathon georganiseerd. Tijdens dit evenement wordt er gezocht naar oplossingen voor urgente problemen die de coronacrisis veroorzaakt. Denk aan de druk op de zorg, maar ook het stilgevallen onderwijs en oplossingen voor de logistiek en bevoorradingsketen. De hackathon van het platform Hack The Crisis loopt van 3 tot 5 april en wordt gesteund door EY.