Home / Nieuws / Algemeen / Hogere omzet BCG, voegt kantoren in Amsterdam, Brussel en Londen samen
Nieuws

Hogere omzet BCG, voegt kantoren in Amsterdam, Brussel en Londen samen

Hogere omzet BCG, voegt kantoren in Amsterdam, Brussel en Londen samen

08 maart 2018 - Boston Consulting Group heeft in 2016 meer omzet geboekt. Dat meldt het bedrijf in het onlangs gepubliceerde jaarverslag. Ook heeft het adviesbureau per 1 januari 2018 de kantoren in Amsterdam, Brussel en Londen samengevoegd.

Hogere omzet BCG, voegt kantoren in Amsterdam, Brussel en Londen samen

De totale opbrengst in 2016 was 92,6 miljoen euro. Daarmee realiseert BCG een omzetgroei van 11,4 procent, daar de omzet in 2015 nog 83,1 miljoen euro bedroeg. Zowel de omzet in Nederland als de omzet elders in de wereld groeide. De Nederlandse omzet steeg met 4,7 miljoen naar 76,1 miljoen euro. De omzet elders nam toe met 4,8 miljoen naar 16,5 miljoen.

Extra consultants

De bedrijfslasten van BCG stegen echter fors. In 2015 was het bedrijf nog 65 miljoen euro kwijt aan kosten, maar dat bedrag steeg in 2016 naar 73,2 miljoen euro. Volgens het kantoor is dit met name te wijten aan het invliegen van extra consultants op Nederlandse projecten. Bijgevolg maakte BCG minder winst. In 2016 17,1 miljoen euro, tegenover 19,6 miljoen euro in 2015. Topjaar wat winst betreft blijft 2013, toen het adviesbureau 26 miljoen euro onder de streep noteerde.

Grafiek: Omzet BCG stijg, maar winstgevendheid nam af in 201

Alternatieve businessmodellen

Net zoals veel andere consultancyfirma’s zet ook BCG in op digitale transformatie. Daartoe richt het bedrijf zich op internationaal vlak op alternatieve businessmodellen. Wereldwijd doet BCG dat met dochteronderneming Platinion. Al enkele jaren is het kantoor daarmee actief, maar sinds 2016 is er ook een Amsterdamse vestiging geopend. BCG Platinion focust op IT-implementatie en service op het gebied van risicomanagement. De werkwijze van BCG Platinion bestaat uit het analyseren van IT-structuren binnen bedrijven en vervolgens te bepalen welke strategie daar het best bij past.

Grafiek: Ook het bedrijfsresultaat steeg

Samenvoeging

Tegelijkertijd is BCG bezig met het hertekenen van de interne structuren. Per 1 januari heeft het kantoor daarom volgens het jaarverslag de vestigingen in Londen, Brussel en Amsterdam samengevoegd. “Door deze drie kantoren samen te brengen, zijn we in staat onze cliëntendekking en deskundigheid in meerdere industrieën, functiegebieden en thema’s op te schalen, om onze cliënten beter te bedienen. Het stelt ons in staat om binnen de praktijkgebieden in teams samen te werken, door ons vermogen om te investeren in expertise te versterken, en onderwijl onze interne structuren te vereenvoudigen. Niet minder belangrijk: het zal aanvullende groeikansen voor onze medewerkers creëren.”

BCG Amsterdam blijft open

Het kantoor laat aan Management & Consulting weten dat de samenvoeging geen gevolgen heeft voor de fysieke kantoren in de drie hoofdsteden – die blijven alle drie in gebruik. Ook verandert er statutair niets, aldus een woordvoerder.