• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / IG&H laat magere jaren achter zich
Nieuws

IG&H laat magere jaren achter zich

IG&H laat magere jaren achter zich

28 april 2016 - Consultancy- en adviesbureau IG&H lijkt de weg omhoog weer gevonden te hebben. Onlangs deponeerde het bedrijf het jaarverslag van 2014, waaruit blijkt dat de omzetdaling van de afgelopen jaren een halt is toegeroepen.

IG&H laat magere jaren achter zich

Door: Niels Vlot en Wilbert Geijtenbeek

Hoeveel euro’s de omzet van het adviesbureau telde, maakt IG&H in zijn jaarverslagen niet bekend. Wel rapporteert het bedrijf de ontwikkeling van zijn omzet in procenten. Uit opeenvolgende verslagen blijkt dat de omzet van IG&H tussen 2008 en 2013 daalde. In 2013 bedroeg die daling nog zo’n zeven procent. In het meest recente jaarverslag is te lezen dat de omzet gelijk bleef, een trendbreuk ten opzichte van de vorige jaren. De verwachtingen waren echter hoger. In de M&C50 van vorig jaar, de ranglijst van de beste adviesbureaus, schatte Management & Consulting nog in dat de omzet van IG&H met vijf procent gegroeid zou zijn.

Winstgroei

Onder de streep, laat IG&H goede resultaten zien. De winst na belastingen steeg in 2014 met vijftig procent naar anderhalf miljoen euro. Dat is een nipt record, in de afgelopen zeven jaren. De brutomarge liet in 2014 weer een stijgende lijn zien. In 2014 haalde het bedrijf een brutomarge van zesenhalf miljoen euro, ten opzichte van bijna vijfenhalf miljoen euro in het jaar daarvoor.

IG&H Holding: Brutomarge (in mln. euro, linkeras) en resultaat na belastingen (in mln. euro’s, rechteras) 2008-2014.
NB. IG&H maakt zijn omzetgegevens niet openbaar. Naar schatting bedroeg de omzet 23 miljoen euro.


Stabiele loonlijst

Op de loonlijst stonden in 2014 tweeënnegentig werknemers, een minder dan het jaar ervoor. Het recente topjaar qua aantal werknemers was 2012, toen het adviesbureau 125 man personeel in dienst had.

Overname

Verwachtingen voor 2015 maakt het IG&H in het jaarverslag niet bekend. Wel is vorig jaar het Belgische adviesbureau ParFinis overgenomen, dat nu opereert onder de naam IG&H Consulting & Interim België. De nieuwe tak gaat zich daar vooral richten op omnichannel-vraagstukken.