• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / ‘Ik heb zelfs een visitekaartje met ‘directeur’ erop’
Nieuws

‘Ik heb zelfs een visitekaartje met ‘directeur’ erop’

‘Ik heb zelfs een visitekaartje met ‘directeur’ erop’

21 augustus 2014 - Jasmijn Wijn (27) heeft twee weken lang de directeurspositie overgenomen bij Verdonck, Klooster & Associates. Gedurende de vakantie van de twee directeuren was het jonge talent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het adviesbureau met meer dan honderd werknemers. Hoe heeft ze dat aangepakt? En hoe is het directeurschap bevallen?

‘Ik heb zelfs een visitekaartje met ‘directeur’ erop’Door Jolien Scholte

Van 25 juli tot en met 11 augustus was jonge adviseur Jasmijn Wijn directeur van adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates. “Het was heel fijn om zoveel vertrouwen te krijgen.” Wijn kreeg de volledige vrijheid, er waren slechts drie spelregels waar ze zich aan moest houden: “Ik mocht niemand ontslaan, niemand aannemen en niet teveel geld uitgeven.”

Eén van de twee directeuren, Marc Gill'ard, stelt het verfrissend te vinden om twee weken lang heel iemand anders aan het roer te hebben staan. “Een junior consultant als Jasmijn kijkt echt anders naar de organisatie, en komt met veel nieuwe ideeën. Daar kunnen wij weer van leren, en de ervaring is ook voor Jasmijn heel waardevol.”

Wijn nam de reguliere taken over, maar wilde ook haar eigen draai aan het directeurschap geven. “Ik wilde dichtbij de collega’s blijven. Dus ik heb bijvoorbeeld iedereen een handgeschreven kaartje gestuurd om ze een fijne zomer te wensen, en ik heb een borrel op het strand georganiseerd.”

Prijs voor beste opdrachtgever

Daarnaast riep Wijn een opdrachtgevers-waarderingsprijs in het leven. “Normaal vragen we altijd aan opdrachtgevers om ons te waarderen na een opdracht. Dit levert, naast mooie waarderingscijfers, vaak ook leerpunten op waardoor we ons werk nog beter kunnen doen. Ik wilde dat graag ook eens andersom doen." De INCHARGE-award wordt uitgereikt aan de beste opdrachtgevers. Collega’s kunnen tot het einde van de maand nominaties indienen, waarna Wijn gesprekken gaat plannen met de genomineerden en de collega die de nominatie heeft gedaan. “Het is ook een manier om de opdrachtgever te bedanken.”

Beetje moe maar voldaan

Al met al vond Wijn het directeurschap een hele leuke uitdaging. “Ik ben misschien een beetje moe maar zeker voldaan. Ik kreeg ook veel energie door de positieve reacties van zowel collega’s als klanten. Voor nu zou ik het nog niet willen, maar in de toekomst sluit ik zeker niet uit dat ik deze positie permanent zal vervullen.” Ook Gill'ard is tevreden: “Het is mooi om te zien dat Jasmijn complexe beslissingen heel weloverwogen nam, ook omdat het voor haar allemaal nieuw was. En ze is ook duidelijk op zoek gegaan naar de mens achter de VKA’er.”

Het blijkt moeilijk afscheid nemen van de leidinggevende functie, want op Wijn’s LinkedIn-profiel staat ze nog steeds als directeur. Wijn: “Oh echt? Dat moet ik dan maar snel veranderen, want ik ben inmiddels weer ‘gedegradeerd’ tot consultant.” De visitekaartjes met ‘directeur’ erop die Wijn nog heeft gaat ze naar eigen zeggen wel opmaken. “Het is ook gewoon een leuk verhaal om te vertellen dat ik hier twee weken lang de scepter heb mogen zwaaien.” 

Meer over Verdonck, Klooster & Associates leest u op de bureaupagina.