• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / In memoriam: Doede Keuning
Nieuws

In memoriam: Doede Keuning

In memoriam: Doede Keuning

21 juni 2019 - In Epe is op maandag 17 juni Doede Keuning overleden op 75-jarige leeftijd. De bekende organisatieadviseur en bedrijfskundige was van 1986 tot 2010 hoogleraar Organisatie en Leiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

In memoriam: Doede Keuning

Keuning werd in 1943 geboren in het Friese dorp Wirdum. Na zijn studie economie en daaropvolgende promotie aan de VU in 1973 werkte hij enkele jaren als organisatieadviseur bij Bakkenist Management Consultants en vervolgens bij adviesbureau Twynstra Gudde. In 1987 werd hij aangesteld als hoogleraar Organisatie en Leiding aan de VU. Later richtte hij daar de postdoctorale opleiding Management Consulting (PGO-MC) op. Hiervan was hij 19 jaar de programmaleider, waarna Meindert Flikkema hem in 2009 opvolgde. In 2010 nam hij definitief afscheid van de universiteit.

In de loop der jaren schreef Keuning diverse boeken, waaronder samen met Derk Jan Eppink  het standaardwerk Management en Organisatie. In 2002 schreef hij met Andries Twijnstra en de onlangs overleden Léon de CaluwéOrganisatie-advieswerk. Keuning overleed na een korte periode van ziekte.