• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / In memoriam: Léon de Caluwé
Nieuws

In memoriam: Léon de Caluwé

In memoriam: Léon de Caluwé

14 juni 2019 - De bekende organisatieadviseur Léon de Caluwé is overleden. Hij is 69 jaar geworden. De Caluwé maakte furore met onder meer zijn kleurentheorie voor veranderen, was hoogleraar advieskunde en werkte ruim twintig jaar voor adviesbureau Twynstra Gudde.

In memoriam: Léon de Caluwé

Léon de Caluwé werd in 1950 geboren in Koewacht, een klein dorpje op de Nederlands-Belgische grens in Zeeuws-Vlaanderen. In 1975 studeerde hij aan de Universiteit van Utrecht af in de sociale psychologie. Na zijn studie begon hij als organisatieadviseur. In deze sector klom hij in de loop van de jaren op tot een zeer invloedrijke denker. Sinds 1988 was hij actief voor Twynstra Gudde, waar hij ook na zijn carrière als geassocieerd partner aan verbonden bleef. Daarnaast was hij hoogleraar advieskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Kleuren

Naast het schrijven van bekende boeken – zoals Leren Adviseren en Leren Veranderen – ontwikkelde De Caluwé samen met Hans Vermaak de zogenaamde kleurentheorie. Die theorie handelt over veranderkundige denkbeelden vervat in kleuren. In 2016 ging hij er nog met Management & Consulting over in gesprek.

Sinds enkele jaren deed De Caluwé het rustiger aan. Op 9 juni overleed hij.