Home / Nieuws / Algemeen / Innovation Booster opent vestiging in New York
Nieuws

Innovation Booster opent vestiging in New York

Innovation Booster opent vestiging in New York

20 juli 2018 - Innovation Booster opent een vestiging in New York. De Amsterdamse innovatiespecialist richt zich met name op grote Amerikaanse bedrijven aan de oostkust. Vorig jaar opende het bedrijf ook al een vestiging in Griekenland.

Innovation Booster opent vestiging in New York

De nieuwe inzichten die Innovation Booster uit Europa meebrengt, zijn volgens CEO Anthony Meyer zu Schlochtern waardevol voor bedrijven uit de Verenigde Staten. “In Silicon Valley is alles gericht op snel groeien, waarbij enorme risico’s worden genomen. Aan de oostkust wordt over het algemeen veel conservatiever geopereerd en ligt de focus meer op het veranderen van de (innovatie)mindset als voorwaarde voor succes. Daar haken we op in en ik voorzie een mooie race met de concurrentie aldaar, want er is geen grote dominante concurrent.”

Wereld ligt open

In 2016 zette Innovation Booster de eerste stappen op de Amerikaanse markt. Maar in 2017 werd besloten om door te zetten, nadat een grote klant, waar het bedrijf ook in Nederland voor aan de slag was, in de VS een beroep deed op Innovation Booster. “Groot denken”, zegt Meyer zu Schlochtern. “Dat advies geven we onze klanten en dat geldt net zo goed voor onszelf: walk the talk, zoals ze in de VS zeggen. Uitbreiding in de VS is een enorme uitdaging, want bedrijven die dat willen worden geconfronteerd met veel beperkende regels. Het is een taai proces om daar een vestiging van de grond te krijgen. Maar nu het zo ver is zijn we erg positief. In de VS ligt een hele wereld voor ons open.”

Azië

Na de start in Europa en de uitbreiding in de VS, zou de sprong naar Azië een volgende stap kunnen zijn voor het bedrijf.  “We hebben intussen ervaring met het opzetten van vestigingen buiten Nederland. Ik denk daarom dat onze volgende internationale uitbreiding een stuk sneller zal gaan.”