• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Interim-managers minder somber over toekomst
Nieuws

Interim-managers minder somber over toekomst

Interim-managers minder somber over toekomst

11 juni 2020 - Interim-managers zijn beduidend minder negatief over de marktontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis dan enkele maanden geleden. Dat blijkt uit een steekproef onder 200 zelfstandige managers en consultants van interim-managementbureau Schaekel & Partners.

Interim-managers minder somber over toekomst

In maart verwachtte meer dan 40 procent van de interim-managers nog een omzetdaling van 10 procent. Nu is dan nog maar een kwart van de door Schaekel & Partners ondervraagde managers. Een opvallende ontwikkeling zeggen onderzoekers Piet Hein de Sonnaville en Marleijn de Groot. “Dit komt door het feit dat ook thuis gewerkte uren gewoon gedeclareerd kunnen worden. In de praktijk is dit aantal uren vrijwel gelijk ten opzichte van de tijd van voor de crisis.”

Nieuwe opdrachten moeilijker

Het aantal interim-managers zonder opdracht is wel verdubbeld, van 7 naar 14 procent, toch is dit niet per se zorgwekkend, schrijven de onderzoekers. “Het lijkt erop dat de gevolgen minder ernstig zijn dan aanvankelijk gedacht werd. Opdrachten lopen gewoon door en worden niet massaal stopgezet. Eenmaal uit de opdracht, zal het vinden van een nieuwe opdracht langer duren.”

Acquisitie op afstand lastig

Wat het verwerven van nieuwe opdrachten bemoeilijkt is het werken op afstand. Velen werken thuis en online acquisitie blijkt lastig te zijn. Ondanks de economische tegenwind zijn de meeste interim-managers niet van plan op korte termijn een vast dienstverband te zoeken. Volgens Schaekel & Partners overweegt slechts 28 procent dit en wil het merendeel als zelfstandige actief blijven.