• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Kijktip: Leonard Millenaar over sociaal ondernemen in Café Weltschmerz
Nieuws

Kijktip: Leonard Millenaar over sociaal ondernemen in Café Weltschmerz

Kijktip: Leonard Millenaar over sociaal ondernemen in Café Weltschmerz

05 april 2019 - M&C-hoofdredacteur Leonard Millenaar schoof onlangs aan bij Café Weltschmerz, het burgerjournalistieke platform dat interviews maakt over maatschappelijke ontwikkelingen. Met Harry Starren, bestuursadviseur en schrijver, ging Millenaar in gesprek over sociaal ondernemen.

Kijktip: Leonard Millenaar over sociaal ondernemen in Café Weltschmerz

Het thema, dat ook centraal stond in de nieuwste M&C Quarterly, werd besproken in het licht van de rol van managers en organisatieadviseurs. Zij kunnen bepalend zijn in de opkomst van sociaal ondernemen door oog te hebben voor de huidige maatschappelijke uitdagingen. Millenaar: “Om die op te lossen, zullen organisaties zich niet puur moeten richten op kortetermijnwinst maar op hun maatschappelijke impact. Financieel rendement als middel voor maatschappelijk rendement.”

Er zijn verschillende bedrijven die bezig zijn met het oplossen van deze maatschappelijke problemen, denk aan Kromkommer, De Heilige Boontjes en The Colour Kitchen. Organisatieadviseurs kunnen een goede bijdrage leveren aan meer bedrijven die streven naar deze meervoudige waardecreatie, vindt Millenaar. “Enerzijds door nieuwe sociale ondernemingen te helpen met opstarten en opschalen. Anderzijds door traditionele organisaties te ondersteunen bij de transitie van een puur financiële oriëntatie naar meervoudige waardecreatie.”