• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Klaus Schmitt & Partners voegt zich bij Leeuwendaal
Nieuws

Klaus Schmitt & Partners voegt zich bij Leeuwendaal

Klaus Schmitt & Partners voegt zich bij Leeuwendaal

03 april 2020 - Werving- en selectiebureau Klaus Schmitt & Partners heeft zich aangesloten bij adviesfirma Leeuwendaal. Hiermee versterkt Leeuwendaal de activiteiten in de zorgmarkt. Oprichter Klaus Schmitt treedt toe tot de directie.

Klaus Schmitt & Partners voegt zich bij Leeuwendaal

Klaus Schmitt & Partners is gespecialiseerd in werving en selectie binnen de zorg. Ook Leeuwendaal heeft activiteiten in deze sector. Beide bedrijven werkten de afgelopen maanden al intensief samen voor de ontwikkeling van een leiderschapsprogramma. Nu vervlechten ze de activiteiten van beide bureaus binnen de zorgmarkt. Klaus Schmitt is per 1 april toegetreden tot de directie van Leeuwendaal en krijgt de portefeuille Zorg & Leiderschap. De gezamenlijke dienstverlening biedt volgens Schmitt veel nieuwe kansen: “Het vak is zo complex geworden. We hebben een resultaatverantwoordelijkheid maar ontbeerden de instrumenten om het resultaat te beïnvloeden. Met het leiderschapsprogramma dat we samen hebben ontwikkeld, hebben we nu wél een krachtig instrument in handen. De visie van Leeuwendaal op leiderschap spreekt mij enorm aan. We denken over heel veel dingen hetzelfde. Ik zie grote toegevoegde waarde in het CliftonStrengths-instrumentarium waarmee Leeuwendaal als partner van Gallup werkt, daarvan ben ik zeer onder de indruk.”

Versterking

Douwe Wijbenga,directeur Werving & Search en Interim management bij Leeuwendaal, ziet de komst van Klaus Schmitt als een enorme versterking: “Ik heb grote bewondering voor Klaus. Hij is de nestor in dit vak dat hij mede heeft gevormd. We vinden het bijzonder eervol dat hij zich met ons wil verbinden. Leeuwendaal vervult veel strategische posities in het gehele publieke domein. Met de komst van Klaus kunnen we opdrachtgevers in de zorg nog beter van dienst zijn.”

Financiële details van de samenwerking zijn niet bekendgemaakt. Voorlopig blijven beide organisaties vanuit de eigen kantoren opereren.