• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Laura Honshorst wint publicatiewedstrijd VU en M&C
Nieuws

Laura Honshorst wint publicatiewedstrijd VU en M&C

Laura Honshorst wint publicatiewedstrijd VU en M&C

13 juni 2019 - De jaarlijkse publicatiewedstrijd onder masterstudenten van de opleiding Management Consulting aan de Vrije Universiteit Amsterdam is dit jaar gewonnen door Laura Honshorst. Zij schreef een artikel over de relatie tussen klant en interne consultant.

Laura Honshorst wint publicatiewedstrijd VU en M&C

De wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd door de VU en het vakblad Management & Consulting. Het doel van de wedstrijd is de schrijfvaardigheid van aankomende consultants verbeteren. Docent en opleidingscoördinator Onno Bouwmeester maakte een voorselectie, waaruit M&C-hoofdredacteur Leonard Millenaar het artikel van Laura Honshorst als winnende koos. Honshorst volgt de Master Business Administration met de specialisatie Management Consulting aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Haar artikel verschijnt ook in de nieuwste uitgave van M&C Quarterly.

Vrij voelen

In het artikel bespreekt Honshorst de uitdagingen van interne consultants binnen de bedrijven waarin ze werken. ‘Als interne consultant heb je niet alleen te maken met jouw eigen afdeling en manager, maar ook met collega’s en managers van andere afdelingen, én natuurlijk met jouw opdrachtgever. Wie jouw opdrachtgever is en welke afstand jij hebt tot de klant/opdrachtgever verschilt. Als interne consultant word je dan ook niet alleen beïnvloed en beoordeeld door de manager van jouw afdeling, maar ook door de collega die jou inhuurt. De meeste interne consultants ervaren het als een uitdaging om zich vrij te voelen van de hiërarchie, politiek en cultuur binnen de organisatie. Dit terwijl hun taak is om onafhankelijk advies te geven over interne vraagstukken. De uitdaging is hoe je je als onafhankelijk adviesgever staande houdt in een omgeving met veel verschillende partijen en belangen.’

Opbouwen

De twee andere artikelen die het podium van de publicatiewedstrijd hebben gehaald zijn geschreven door Ella Visser en Sarah Nazari. Runner-up Visser schreef over het opbouwen van relaties met klanten en de gevaren daarvan, Nazari behandelde het opbouwen van vertrouwen bij cliënten.

Lees hier alle artikelen terug:

  1. Klant of collega, Laura Honshorst
  2. No such thing as a smooth mountain, Ella Visser
  3. Trust, Sarah Nazari