• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Leeuwendaal begint community met interimmers voor culturele sector
Nieuws

Leeuwendaal begint community met interimmers voor culturele sector

Leeuwendaal begint community met interimmers voor culturele sector

09 mei 2019 - Adviesbureau Leeuwendaal start een nieuwe community: Leeuwendaal C. Het nieuwe onderdeel gaat interim-professionals inzetten op vraagstukken in de culturele sector.

Leeuwendaal begint community met interimmers voor culturele sector

De interim-professionals van Leeuwendaal zijn zelf actief in de culturele sector en zullen worden ingezet op vraagstukken rondom leiderschap, organisatieontwikkeling, governance en diversiteit. Arnoud van Aalst is mede-initiatiefnemer van Leeuwendaal C. Het is belangrijk dat de interimmers zelf werkzaam zijn in de sector, zegt hij op de website van het advieskantoor. “De culturele sector is even boeiend als complex. Dat vereist inzicht in de sector, in de mensen die er werkzaam zijn en in de bedrijfsprocessen. Leeuwendaal C is een community van ervaren cultuurprofessionals die de sector van binnenuit kennen. Door deze specifieke kennis en ervaring te bundelen met die van Leeuwendaal hebben we een netwerk gevormd dat uniek is in de culturele sector.”

Sector vooruit helpen

Volgens Douwe Wijbenga, onder andere directeur Interim-management bij Leeuwendaal, was er vraag vanuit de markt naar het concept van Leeuwendaal C. “Het is ontstaan vanuit de behoefte aan interim-managers en interim-bestuurders met hart voor de culturele sector. Mensen die vanuit hun diepgevoelde betrokkenheid en met lef en visie de sector echt vooruit kunnen helpen.”