• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Leontien van Moorsel geeft fietsclinic aan consultants Accenture
Nieuws

Leontien van Moorsel geeft fietsclinic aan consultants Accenture

Leontien van Moorsel geeft fietsclinic aan consultants Accenture

03 november 2014 - Tijdens de Check Je Werkstress week die vandaag van start gaat, geeft voormalig wielrenster Leontien van Moorsel fietsclinics om beweging en ontspanning te promoten. Onder andere de consultants van Accenture gaat ze flink laten zweten. Ruim 12 procent van de Nederlandse werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegenaan. Ook consultants werken vaak onder flinke druk.

Leontien van Moorsel geeft fietsclinic aan consultants Accenture

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Voormalig wielrenster Leontien van Moorsel zet zich als ambassadeur van de Check Je Werkstress Week in om werkstress bespreekbaar te maken en aan te pakken. “Werkgevers moeten werknemers aansporen meer te gaan bewegen”, aldus van Moorsel. “Het is een moment van ontspanning, en het is belangrijk dat inspanning en ontspanning hand in hand gaan.” Om die boodschap kracht bij te zetten geeft ze op woensdag 5 november een fietsclinic aan consultants van Accenture op de Zuidas te Amsterdam. Tijdens het spitsuur geeft ze ook een clinic op station Leiden aan forenzen.

Consultancy is veeleisende tak van sport

Bij Accenture Nederland kijken ze uit naar de clinic van Van Moorsel. Judith Blenken Blijdenstein, HR Directeur bij Accenture: “Consultancy is een veeleisende ‘tak van sport’ met strakke deadlines en een hoge prestatiedruk. Bij Accenture werken voornamelijk jonge professionals die ambitieus zijn en veel van zichzelf vergen. We erkennen als werkgever dat het dan lastig kan zijn om je grenzen goed te bewaken. Samen met Leontien willen we de verantwoordelijkheid van werkgevers om gezondheid en vitaliteit op het werk te stimuleren, onder de aandacht brengen.”

Werkstress

In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde psychische ziekten. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Tijdens de Check Je Werkstress Week, georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, wordt aandacht besteedt aan werkstress en de gevolgen daarvan.