• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Lintje voor Rob Wagenaar
Nieuws

Lintje voor Rob Wagenaar

Lintje voor Rob Wagenaar

28 april 2014 - Op 25 april 2014 is Rob Wagenaar, oprichter en associé van WagenaarHoes, in de gemeente Utrechtse Heuvelrug koninklijk onderscheiden. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn werk als maatschappelijk betrokken adviseur en oprichter van WagenaarHoes, zijn inzet als voorzitter van de Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en zijn internationale bijdrage aan de professionalisering van het adviesvak.

Lintje voor Rob Wagenaar

In 1986 heeft Wagenaar met Frank Hoes een eigen onderneming, nu WagenaarHoes BV opgericht. In het werk voor overheden, maar ook internationaal, heeft WagenaarHoes zich mede door de inzet van Wagenaar onderscheiden door de maatschappelijke betrokkenheid bij het helpen oplossen van lastige complexe bestuurlijke vraagstukken. Bijvoorbeeld in het rapport over de IRT-affaire Boeven vangen in de polder, de internationale opdracht om het gezag van de Palestijnse Autoriteit te helpen verbeteren en zijn bijdrage (betaald en onbetaald) aan het versterken van de democratie in Oost-Europa. Ook heeft Wagenaar bijgedragen aan het oprichten van onafhankelijke management consultancybureaus in Tsjechië en Hongarije.

Ooa

Rob Wagenaar is sinds 1980 toegewijd lid van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa). De Ooa is de oudste beroepsvereniging van organisatieadviseurs ter wereld en opgericht in 1940. De Ooa heeft 1.800 leden. Wagenaar is in 2002 tot voorzitter van de vereniging gekozen. Hij heeft zich ingezet voor de heropbouw van de orde, en de profilering en positionering van organisatieadviseurs, bijvoorbeeld door het samenstellen van de Gedragscode voor kennisintensieve dienstverleners (organisatieadviseurs, interim-managers, communicatieadviseurs en IT-professionals). Voor zijn verdiensten werd Rob Wagenaar in 2008 benoemd tot erelid van de Ooa.

ICMCI

Gedurende zijn voorzitterschap vertegenwoordigde Rob Wagenaar de Ooa in de International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI). In 2007 werd hij gekozen in het Executive Committee van de ICMCI, waarin hij de functie van Vice Chairman vervulde tot september 2013. Wagenaar heeft ervoor gezorgd dat op het internationale podium gehoor werd gevonden voor initiatieven ter verbetering van het kwaliteitsborgingsysteem voor de organisatieadviessector wereldwijd. Door zijn niet aflatende inspanningen in conferenties over de hele wereld zijn projecten uitgevoerd die de dienstverlening van adviseurs in minder ontwikkelende landen op niveau brengt. Dit bevordert de benodigde ontwikkeling van landen in met name Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten.