• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / M&C50: Atos lost Accenture af aan de top
Nieuws

M&C50: Atos lost Accenture af aan de top

M&C50: Atos lost Accenture af aan de top

13 december 2019 - Atos is er na jaren in geslaagd om Accenture van de nummer 1-positie in de M&C50 te duwen. De stijgende omzet van de system-integrator en de dalende omzet bij de adviesgigant lieten de situatie van vorig jaar kantelen.

M&C50: Atos lost Accenture af aan de top

Sinds de start van de ranglijst in 2012 was Accenture altijd primus in de ranglijst. Maar het bedrijf kwakkelt al enkele jaren, waardoor de afstand tussen Accenture en de andere bureaus in de top-5 rap kleiner werd. Hoewel Atos de nieuwe nummer 1 is, kijkt dat bedrijf ook niet terug op het beste jaar in het bestaan. Het concern leed een gevoelig verlies en sneed in het personeelsbestand.

Geen wisselingen in rest top-5

De rest van de top-5 van de ranglijst is ongewijzigd. IT-concern Capgemini bezet plek drie, gevolgd door het licht groeiende Ordina en Deloitte, dat al enkele jaren forse groeistuipen heeft. Zorgenkindje bij Ordina zijn de Nederlandse activiteiten. De resultaten zijn nog niet naar behoren, schreef het bedrijf in het jaarverslag. Bij Deloitte staan echter alle seinen op groen. De stevige groei bij Deloitte Consulting van de afgelopen jaren mondde dit jaar uit in een concrete doelstelling: de onbetwiste leider worden in de Nederlandse adviessector.

De hele ranglijst, de profielen en de analyse van de Nederlandse adviessector staan in de nieuwe editie van M&C Quarterly.