• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / M&I/Partners neemt toekomst Elektronisch Cliëntendossier onder de loep
Nieuws

M&I/Partners neemt toekomst Elektronisch Cliëntendossier onder de loep

M&I/Partners neemt toekomst Elektronisch Cliëntendossier onder de loep

23 mei 2019 - Adviesbureau M&I/Partners gaat onderzoek doen naar het Elektronisch Cliëntendossier. Doel van het onderzoek is om er achter te komen hoe de toekomst van het ECD eruit ziet. Resultaten worden verwacht tijdens de jaarlijkse zorginnovatiemiddag van het kantoor.

M&I/Partners neemt toekomst Elektronisch Cliëntendossier onder de loep

De ontwikkelingen in de zorg gaan door, zegt M&I/Partners in een persbericht. Dat heeft ook invloed op het ECD – een digitale omgeving waarin zorgorganisaties gegevens van hun cliënten bijhouden. Vragen die onderzocht worden zijn onder andere hoe het ECD van de toekomst eruit ziet, waar zorgorganisaties op voorbereid moeten zijn en hoe het ECD zich moet gaan verhouden tot een PGO. Dat laatste is een Persoonlijke Gezondheidsomgeving, een digitale omgeving waarin cliënten hun medische gegevens kunnen bekijken.

ECD speerpunt M&I

In het onderzoek betrekt M&I ook de visie van belangrijke ECD-leveranciers en wordt er gekeken naar de cliënten. Ook worden bestuurders van zorgorganisaties gevraagd hoe deze digitale ontwikkelingen passen in hun visie op de ondersteuning van cliëntenzorg en het faciliteren van medewerkers. Maria van Schaik, adviseur en organisator van de zorginnovatiemiddag: “We zien de wereld van en rondom het ECD veranderen, dus hebben we onszelf de vraag gesteld: hoe ziet de toekomst van het ECD eruit? Aangezien ECD expertise één van onze speerpunten is, vinden wij het belangrijk onze klanten bij deze vragen te kunnen helpen en adviseren, zowel nu als in de toekomst.”

De zorginnovatiemiddag van M&I/Partners wordt georganiseerd op woensdagmiddag 25 september. Het jaarthema is ‘What’s beyond het ECD?’.