• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Managers worden meer gewaardeerd dan in 2019
Nieuws

Managers worden meer gewaardeerd dan in 2019

Managers worden meer gewaardeerd dan in 2019

08 december 2020 - Nederlandse managers werden dit jaar beter beoordeeld door hun werknemers dan een jaar eerder. Dat staat in Het Nationale Management Onderzoek van opleidingsinstituut ISBW. ‘De functie van leidinggevende is volop in ontwikkeling.’

Managers worden meer gewaardeerd dan in 2019

In het onderzoek onder 1.200 werkenden in loondienst, kregen managers gemiddeld een 7,5. Dit is fors hoger dan de 7,1 van 2019. Het cijfer 8 wordt het vaakst gegeven – 38 procent. Slechts tien procent beoordeeld hun leidinggevende met een vijf of lager. De uitslagen van het onderzoek zijn verheugend, zegt Rob Rijbroek, directeur bij ISBW. “Wij geloven dat de rol van de manager zich steeds verder ontwikkelt van ‘baas’ naar coach. Wat betekent dat medewerkers meer vrijheid en zelfstandigheid in hun werk ervaren. Deze stijging in het cijfer laat zien dat het een ontwikkeling is die in goede aarde valt.”

Betrokkenheid belangrijk

De meeste Nederlandse managers zijn man, slechts 35 procent is vrouw. De meeste leidinggevenden zijn tussen 35 en 54 jaar oud. Vooral betrokkenheid van managers wordt gewaardeerd, aldus het onderzoek. Ook behulpzaamheid en betrouwbaarheid werden vaak ingevuld. Ook ambitie en daadkracht worden positief aangeslagen.