• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Managers zijn struisvogels
Nieuws

Managers zijn struisvogels

Managers zijn struisvogels

21 mei 2008 - Leidinggevenden ontlopen lastige ver- antwoordelijkheden en hebben ‘mana- gerial no go areas’. Doelstellingen van de organisatie worden daarbij onderge- schikt gemaakt aan die van de manager.

Door

 

Dat is een van de uitkomsten van onderzoek van adviesbureau Berenschot en het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarisen (NCD ) onder ruim 700 NCD-leden. Het onderzoek is gepubliceerd in het boek Managers zijn struisvogels van Berenschot-directie- voorzitter Theo Camps (tevens hoogleraar Organisatie en Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg), Janka Stoker (Berenschot; bijzonder hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Bert Jurgens (Geerts & Jurgens Marktonderzoek ).

 

Uit het onderzoek komt naar voren dat iedere manager ervaring heeft met bijvoorbeeld het niet diep genoeg in de eigen organisatie durven kijken, het negeren van periodieke rapportages en onvoldoende interesse in klantrelaties. Bij 20% van de managers leidt dit tot systematisch vermijdingsgedrag.


Van managers met een hoog vluchtgedrag delegeert 20 tot 25% regelmatig zaken waar hij zelf tegenop ziet. Managers die leidinggeven aan meer dan 200 medewerkers vertonen gemiddeld minder vluchtgedrag dan collega's die kleinere organisaties aansturen.

 

Managers met 1 tot 10 jaar ervaring als leidinggevende hebben in 25% van de gevallen een hoog vluchtgedrag; bij managers met méér dan 10 jaar ervaring is dat 12%.