• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Mark van Twist waarschijnlijk nieuwe voorzitter Ooa
Nieuws

Mark van Twist waarschijnlijk nieuwe voorzitter Ooa

Mark van Twist waarschijnlijk nieuwe voorzitter Ooa

23 april 2019 - Mark van Twist wordt waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de Ooa. Hij heeft zich inmiddels kandidaat gesteld om de huidige voorzitter Jan Willem Kradolfer op te volgen.

Mark van Twist waarschijnlijk nieuwe voorzitter Ooa

Van Twist is decaan en bestuurder van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De Ooa  denkt met Van Twist een ‘uitermate geschikte  kandidaat in huis te hebben voor het voorzitterschap’, meldt de organisatie in een persbericht. Van 1994 tot 1999 was Van Twist Associate Professor aan de TU Delft, vervolgens werkte hij elf jaar bij adviesbureau Berenschot. Ook vervult hij diverse nevenfuncties, waaronder lid in buitengewone dienst van het College van de Algemene Rekenkamer, voorzitter van de raad van toezicht van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem en kerndocent strategic management aan de Hertie School of Governance in Berlijn.

Millenials

De komst van een nieuwe voorzitter betekent ook het einde van acht jaar voorzitterschap van Jan Willem Kradolfer. Hij liet eind vorig jaar al weten te stoppen als voorzitter. Tegen M&C  zei Kradolfer dat de generatiewisseling dé opgave wordt voor de nieuwe voorzitter. “De millennials komen eraan. Om de Ooa gereed te maken voor de toekomst moet ook die generatie verantwoordelijk gaan worden. Hoewel de nieuwe voorzitter waarschijnlijk nog geen millennial is, moet hij of zij wel ruimte bieden aan de millennials, door een andere visie en kijkwijze op het vak te formuleren. Zo krijgt het vak nieuwe impulsen en blijven we bij de tijd.”

De leden van de Ooa kiezen op de Algemene Ledenvergadering  in Amersfoort op 7 mei de nieuwe voorzitter.

Foto: website Ooa