Home / Nieuws / Algemeen / Nederlandse start-up WOOSH5 werkt aan uitbreiding in VS
Nieuws

Nederlandse start-up WOOSH5 werkt aan uitbreiding in VS

Nederlandse start-up WOOSH5 werkt aan uitbreiding in VS

09 november 2017 - De Nederlandse start-up WOOSH5 wil met crowdfunding gaan uitbreiden naar de Verenigde Staten. Het bedrijf is een platform voor e-coaching en wetenschappelijke trainingen, een zogenaamde ‘digital mental gym’.

Nederlandse start-up WOOSH5 werkt aan uitbreiding in VS

In de VS zijn mentale gezondheid en veerkracht (resilience) belangrijke thema’s, daarom richt WOOSH5 zich de komende twee jaar op internationale expansie. Volgens het bedrijf hebben met name millennials in Amerika last van prestatiedruk, faalangst en eenzaamheid. Bij investeerders is er dan ook de bereidheid om geld in oplossingen te pompen.

 

 

 

Grote klanten

Met deze ‘digitale mentale sportschool’ worden de deelnemers tools aangereikt om sterker in het leven te staan. Nederlandse klanten zijn onder meer luchtvaartbedrijf KLM, brouwer Heineken en ingenieursbureau Movares. De medewerkers van die bedrijven kregen dagelijkse ondersteuning via het platform. De work-life balance score van de medewerkers steeg met gemiddeld 25 procent in de pilotfase.

 

Exportproduct

Coaching als wordt dus een nieuw exportproduct en e-coaching gaat de concurrentie aan met de gevestigde, traditionele coaching. Oprichtster Nicole van Baardwijk: “Natuurlijk is e-coaching even wennen. Maar dat was online shoppen en daten in eerste instantie ook.” WOOSH5 wil haar concept begin 2018 lanceren op de Amerikaanse markt.