• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Nederlandse vrouwen koploper digitale vaardigheden
Nieuws

Nederlandse vrouwen koploper digitale vaardigheden

Nederlandse vrouwen koploper digitale vaardigheden

04 maart 2016 - Nederlandse vrouwen zijn wereldwijd koploper als het gaat om het gebruik van digitale technologieën, blijkt uit onderzoek van Accenture. Bovendien kunnen digitale vaardigheden de kloof tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt verkleinen.

Nederlandse vrouwen koploper digitale vaardigheden

In vergelijking met vrouwen uit dertig andere landen wereldwijd zetten Nederlandse vrouwen vaker digitale technologieën in om kennis te vergaren, verbinding te maken en grotere effectiviteit te bewerkstelligen.

Online onderzoek

Dat blijkt uit onderzoek van Accenture in het kader van Internationale Vrouwendag op dinsdag 8 maart. Aan het onderzoek deden meer dan 4.900 mannen en vrouwen uit 31 landen mee. De generaties millennials, generatie X en babyboomers waren gelijk vertegenwoordigd en werkten bij bedrijven van verschillende grootte en op alle niveaus.

Kloof verkleinen

Uit het onderzoek blijkt tevens dat digitale vaardigheden de kloof tussen mannen en vrouwen op het werk kunnen verkleinen. Digitale vaardigheden bieden vrouwen namelijk onderscheidend vermogen in de zoektocht naar een baan en bij hun ontwikkeling binnen functies. Dat komt doordat ze digitale vaardigheden beter benutten dan mannen.

Uitdaging

Het is volgens Accenture dan ook de uitdaging voor overheden en bedrijven om de digitale vaardigheden van vrouwen te verbeteren. In het huidige tempo zal geslachtsgelijkheid nog vijftig jaar duren, stelt Accenture. Maar wordt dit tempo verdubbelt, dan is geslachtsgelijkheid binnen 25 jaar mogelijk.

Profiteren

Katinka de Korte, Managing Director bij Accenture Nederland. “Hoewel gelijkheid misschien niet per direct te realiseren is, versnellen investeringen in digitale vaardigheden voor vrouwen, via onderwijs, training en in de praktijk, dit proces. Dit is een noodzakelijke ontwikkeling waarvan vrouwen bij elke carrièrestap vanaf nu kunnen en moeten profiteren.”