• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Nieuwe EU-adviespraktijk voor Berenschot
Nieuws

Nieuwe EU-adviespraktijk voor Berenschot

Nieuwe EU-adviespraktijk voor Berenschot

30 september 2019 - Berenschot start met een nieuwe EU-adviespraktijk. Binnen deze praktijk wordt advies aangeboden voor opdrachtgevers die Europa in willen. Managing director Robert Wester leidt het nieuwe team van het adviesbureau.

Nieuwe EU-adviespraktijk voor Berenschot

Opdrachtgevers met Europese ambities kunnen vanaf september strategisch Europees advies en trainingen rond EU-beïnvloeding inkopen. Ook kan Europees beleid tot op alle niveaus worden geëvalueerd en wordt en een EU-impactscan ontwikkeld voor organisaties in Nederland. Daarnaast focust Berenschot EU op instellingen van de Europese Unie. “Doel is onze sterke reputatie in Nederland op het gebied van bijvoorbeeld participative governance en energietransitie ook op Europees niveau waar te maken en opdrachtgevers te helpen met de uitvoering van grote maatschappelijke opgaven”, zegt Robert Wester.

Aantrekkelijker worden

Berenschot is al langer actief op Europees terrein. Eerder dit jaar onderzocht het kantoor de gevolgen van een no-deal Brexit voor een aantal organisaties. Met de uitbreiding hoopt Berenschot ook aantrekkelijker te worden als werkgever. Het kantoor van de nieuwe adviespraktijk bevind zich ook in Brusselse centrum van Europa, de Europese wijk.