• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Nieuwe M&C over macht is bijna uit
Nieuws

Nieuwe M&C over macht is bijna uit

Nieuwe M&C over macht is bijna uit

13 juni 2019 - Macht is het overkoepelende thema van de nieuwste M&C Quarterly die deze maand verschijnt. In deze uitgave legt psycholoog en organisatieadviseur Oscar David uit wat zijn persoonlijke fascinatie is voor het thema macht.

Nieuwe M&C over macht is bijna uit

Ook ADBTOPConsult, een groep topmanagers van het Rijk, krijgt een gezicht. In gesprek met Wilbert Geijtenbeek spreekt directeur Hans van der Vlist over (de vierde) macht, de kracht van taal en dilemmalogica. Ook in films is macht een geliefd thema. Dick van Ginkel sprak uitgebreid met Rob van Es die films als inspiratiebron voor organisatieprofessionals analyseert. Het gaat over morele kwaliteit, beroepsethiek, onder- en bovenstromen in organisaties en zijn belangrijkste publicaties.

Hoveling

De adviseur als hoveling, dat is het slotakkoord van het artikel van Paul Wouters en Harry Starren. Zij ‘nippen’ aan allerlei grootheden uit de geschiedenis in het kader van Macht. Een nieuwe rubriek vanaf dit nummer is Foute Besluiten. Wim van Hennekeler, auteur van het gelijknamige boek, reflecteert op besluitvorming in organisaties en laat zien welke bewuste en onbewuste processen er spelen bij het nemen van besluiten. Ook maken we in dit nummer kennis met Mark van Twist, de nieuwe voorzitter van de Ooa, die zijn eerste bijdrage aflevert.

Medio juni verschijnt de tweede M&C Quarterly van 2019. Bestel een los nummer of abonneer je hier om nooit meer iets te missen.