Home / Nieuws / Algemeen / Nieuwe M&C Quarterly over social enterprises bijna verkrijgbaar
Nieuws

Nieuwe M&C Quarterly over social enterprises bijna verkrijgbaar

Nieuwe M&C Quarterly over social enterprises bijna verkrijgbaar

05 maart 2019 - De eerste M&C Quarterly van 2019 verschijnt bijna. De gloednieuwe editie staat in het teken van social enterprises. Een fenomeen dat in opkomst is, zowel buiten als binnen de consultancy.

Nieuwe M&C Quarterly over social enterprises bijna verkrijgbaar

Hoewel sociaal ondernemen al een langere geschiedenis heeft, lijkt de interesse in sociaal ondernemen en social enterprises de laatste tien jaar pas echt een vlucht te nemen. “De laatste jaren ontstaan er steeds meer bedrijven die focussen op maatschappelijke vraagstukken”, zegt Harry Hummels, hoogleraar Social Entrepreneurship aan de Universiteit van Utrecht in het blad. Ook verschillende adviesbureaus werken volgens het social enterprisemodel, of verweven sociaal ondernemerschap in hun bedrijfscultuur.

Zo startte adviesbureau SeederDeBoer het dochterlabel Hieroo, dat zich focust op maatschappelijke vraagstukken in de gebieden van de vestiging. Directeur Jurgen Schut: “We starten in Amsterdam nu een project op voor jongeren die 18 jaar worden en in de jeugdzorg hebben gezeten. Dit project initiëren we zelf. Het is niet winstgevend, maar past wel goed in het concept van Hieroo.

De toekomst van sociaal ondernemen ziet er rooskleurig uit, verwachten velen. Ook Hummels verwacht dat deze ontwikkeling zich doorzet. “De toekomst is er meer een van sociaal ondernemerschap dan van de sociale onderneming. We krijgen een verbreding en versnelling van de ontwikkelingen naar andere ondernemingen dan louter sociale ondernemingen.”

De nieuwe M&C Quarterly valt medio maart op je deurmat. Nog geen abonnee of losse artikelen lezen? Abonneer je hier of koop de losse verhalen in onze winkel.