• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Nu verkrijgbaar: de nieuwe M&C Quarterly
Nieuws

Nu verkrijgbaar: de nieuwe M&C Quarterly

Nu verkrijgbaar: de nieuwe M&C Quarterly

18 december 2020 - In de nieuwe M&C Quarterly veel pakkende gesprekken, interviews en artikelen over kansen. Zo heeft Leonard Millenaar een boeiende digitale dialoog met Martijn Pater die zowel zakelijk als persoonlijk positieve impact wil maken. En natuurlijk komt de coronacrisis aan bod. Hoe blijf je duurzaam presteren in deze tijden, wat zeggen eerdere crises ons en hoe werken speciaal ingehuurde regiemanagers in de coronahectiek?

Nu verkrijgbaar: de nieuwe M&C Quarterly

Peter Runhaar zocht in zijn artikel uit hoe speciaal ingehuurde regiemanagers hun werk doen bij zorgorganisaties. Hoe is het om in het oog van de storm een enorme veranderoperatie uit te voeren? Ook blikt deze editie van M&C Quarterly terug op enkele eerdere crises in de recente geschiedenis. Niels Vlot gaat met Hans Andersson, Gert Schut en Wim Demmink terug naar de jaren ’80, de dotcombubbel en de financiële crisis.

Kapitaal

In de rubriek Hoe Anders kijkt Jesse Segers naar psychologisch kapitaal. De Sioo-rector gaat in op het belang van hoop, veerkracht, optimisme en zelfvertrouwen op de werkvloer. Juist dat kan volgens hem kansen bieden voor organisaties die dit psychologisch kapitaal hoog willen houden. Naast dit psychologische kapitaal doet technologisch kapitaal ook een flinke duit in het zakje. Dick van Ginkel interviewt Jim Stolze. Hij haalde het bekende TEDx-concept naar Nederland en schreef onlangs het boek ‘Algoritmisering, wen er maar aan.

Patronen

En in zijn bijdrage reflecteert Jouke Kruijer op de coronatijd. Hij komt met redenen omkleed tot het idee om niet te snel te besluiten de scherven van onze vanzelfsprekende patronen in elkaar te lijmen, dat zou in zijn ogen een gemiste kans kunnen zijn.

De nieuwe M&C Quarterly is nu online beschikbaar. Het gehele nummer of losse artikelen zijn verkrijgbaar via de Knowly kennisbank.