• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / NVIM gaat op in Nive maar behoudt identiteit
Nieuws

NVIM gaat op in Nive maar behoudt identiteit

NVIM gaat op in Nive maar behoudt identiteit

05 juni 2014 - De Nederlandse Vereniging voor Interim Managers (NVIM) gaat op in de bestaande structuur van managersvereniging Nive, maar behoudt zijn identiteit. De NVIM werd te klein in ledenaantal. Kruisbestuiving tussen interim manager en manager is van belang, omdat ze steeds meer voor dezelfde vraagstukken komen te staan.

NVIM gaat op in Nive maar behoudt identiteitDoor Jolien Scholte

“Opgaan in de structuur van Nive betekent dat we de NVIM als juridische entiteit opheffen”, legt Joke Twigt van NVIM uit. “Maar we behouden wel het label van NVIM. Dat vinden we belangrijk, omdat interim management een apart vakgebied is, dat complementair is aan de vaste manager.”

Zelfde vraagstukken

Steeds meer komen managers en interim managers voor dezelfde vraagstukken te staan op het gebied van verandermanagement, en samenwerking is daarom volgens de NVIM en Nive van groot belang. De twee beroepsverenigingen werken al samen op professioneel niveau binnen het loopbaanregister, een platform dat ze samen opstelden. Die samenwerking bleek echter niet voldoende.

“We hebben te maken met een teruglopend ledenaantal, er is gewoon minder animo om lid te worden van een beroepsvereniging”, stelt Twigt. “Veel is op internet te vinden en professionele bijeenkomsten worden zo vaak gehouden dat je er bijna elke dag heen kunt.” De schaalgrootte van de NVIM werd daardoor te klein. “Er kwam een spanningsveld omdat de vereniging kleiner werd, maar niet actiever. Als dat lang door zou gaan zou het uiteindelijk een zachte dood sterven, maar de interim managers blijven nu georganiseerd binnen Nive.” Het Development Programma van Nive wordt daartoe bijvoorbeeld uitgebreid met een aparte lijn Interim en Verandermanagement.

Transitiecommissie

“De leden zijn enthousiast over de samenwerking”, zegt Twigt. Er is een transitiecommissie aangesteld om het opgaan in de structuur van Nive voor te bereiden en uit te werken. “De commissie vliegt die opdracht aan als een interim opdracht, en neemt de tijd om alles zorgvuldig voor te bereiden.” Veel vragen moeten nog worden beantwoord, volgens Twigt. “Bijvoorbeeld wat doen we met de contributie en het voordelenpakket wat we onze leden bieden, en wat doen we met ons eigen vermogen als vereniging.”

De Algemene Ledenvergadering is vorige week akkoord gegaan met het opgaan in Nive, en zal in november nogmaals stemmen over de manier waarop, hetgeen de transitiecommissie nu aan het uitzoeken is. “Een vereniging opheffen die al 25 jaar bestaat, doe je niet zomaar”, stelt Twigt. “Daar willen we wat voor terug, en dat krijgen we in de herkenbare labeling van interim managers binnen Nive.”

Kruisbestuiving

De NVIM telt nu nog iets meer dan honderd leden, de bedrijven die lid zijn van Nive staan voor zo’n 30.000 managers. “Getalsmatig hebben wij weinig betekenis, maar de kennis en kunde die we meebrengen is zeker van toegevoegde waarde”, meent Twigt. “Nive herkent dit ook en vraagt ons om die kruisbestuiving te leveren.” Eind november wordt, als de ledenvergadering instemt, alles van de NVIM overgezet naar Nive.