• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Omzet adviesbureau Roland Berger zakt in
Nieuws

Omzet adviesbureau Roland Berger zakt in

Omzet adviesbureau Roland Berger zakt in

15 oktober 2020 - Aan de jarenlange groei van adviesbureau Roland Berger is een abrupt einde gekomen. Dat blijkt uit een analyse van het onlangs verschenen jaarverslag van de firma. De omzet daalde tot het niveau van twee jaar geleden.

Omzet adviesbureau Roland Berger zakt inDoor Niels Vlot

In 2018 behaalde het Nederlandse kantoor van het Duitse adviesbureau nog een omzetgroei van 18 procent, een van de hoogste percentages sinds het begin van onze analyses in 2007. In 2019 daalde de omzet weer met 16 procent tot 32 miljoen euro. Waar inzakkende resultaten aan te wijten zijn is niet terug te vinden in het jaarverslag.

 

Meer adviseurs

De bedrijfslasten namen fors af, van 33 miljoen euro tot 26 miljoen euro. Tegelijkertijd nam het bedrijf fors meer mensen in dienst. Het aantal adviseurs nam toe van 96 tot 108. Door de afgenomen bedrijfslasten had het bedrijf wel een beter bedrijfsresultaat, dat steeg met 3 ton tot 5,6 miljoen euro. Bijgevolg lag ook de winst van 4,3 miljoen euro een half miljoen hoger dan in 2018.

Roland Berger heeft sinds 2002 een vestiging in Nederland. Wereldwijd behoort het bureau tot de top, evenals branchegenoten Bain & Company en McKinsey. Deze bedrijven maken hun jaarcijfers echter niet openbaar, een actuele vergelijking tussen de bureaus is daardoor niet mogelijk. Een blik op de toekomst werpt Roland Berger niet in het jaarverslag. Ook de coronacrisis komt niet aan de orde in het stuk.