• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Omzet BCG neemt sprong in 2018
Nieuws

Omzet BCG neemt sprong in 2018

Omzet BCG neemt sprong in 2018

17 april 2020 - Advieskantoor BCG blikt terug op een vruchtbaar 2018. Het bureau, dat pas eind 2019 de cijfers van het voorgaande jaar vrijgeeft, boekte de grootste omzetstijging sinds 2013. De groei komt zowel van binnen als buiten Nederland, blijkt uit een analyse van het jaarverslag door Management & Consulting.

Omzet BCG neemt sprong in 2018Door Niels Vlot

De omzet van Boston Consultancy Group liep in 2018 op met ruim 20 miljoen euro tot 120 miljoen euro, een stijging van 21 procent. De grootste bijdrage aan de omzet komt zoals gewoonlijk uit de Nederlandse activiteiten. In totaal werd ongeveer 90 miljoen euro in Nederland omzet, buiten de landsgrenzen 30 miljoen euro. Vooral de groei elders zit in de lift, er kwam ruim een derde meer omzet bij.

Meer kosten door externe BCG-adviseurs

De bedrijfslasten van BCG liepen ook fors op naar 97 miljoen euro. Vooral de overige bedrijfskosten die de firma noteert stegen. Volgens het kantoor is de stijging van 30 procent te wijten aan de toegenomen kosten van ingevlogen BCG-adviseurs van andere kantoren. Het resultaat na belastingen daalde. In 2017 liep de winst behoorlijk op door de verkoop van het Belgische BCG. Maar in 2018 is de winst, met 17 miljoen euro, terug op het niveau van de voorgaande jaren.

  

Grafiek links: gestage groei BCG, grafiek rechts: winstpiek was door verkoop eenmalig

Voor 2019 verwacht het bedrijf weinig veranderingen, ook staan er geen overnames en andere investeringen op de rol. Het doet in het jaarverslag verder geen uitspraken over de financiële vooruitzichten.